More

  Ruginoasa se modernizează. Asfalt nou în toate satele


  Veşti bune pentru locuitorii din comuna Ruginoasa. O mare parte din drumurile pietruite din cele patru sate vor fi asfaltate, iar pe unele tronsoane lucrările se vor termina peste câteva săptămâni de zile. Administraţia locală a reuşit să atragă finanţări pentru modernizarea a peste 14 km de străzi din comună, iar de anul viitor vor intra în derulare alte proiecte pentru infrastructură rutieră.

  Se lucrează de zori în comuna Ruginoasa. Muncitorii asfaltează în această perioada peste 5 kilometri de drumuri din Rediu şi localitatea de reşedinţa a comunei. Investiţia este făcută cu fonduri guvernamentale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi are o valoare de circa 7,6 milioane de lei.

  În prezent, sunt câteva probleme în ceea ce priveşte o porţiune de circa 600 de metri din Rediu, care menţinea multă apă. Au fost făcute săpături în drum, s-a pus piatră spartă şi asfaltarea va continua. Recepţia lucrărilor se va face anul viitor, până în luna aprilie.

  Tot din aceeaşi sursă de finanţare, se asfaltează şi în satele Dumbrăviţa şi Vascani pe circa 8 km de drumuri, iar lucrările se vor termina în următoarele săptămâni.

  Potrivit celor spuse de primarului comunei, Dănuţ Nechifor, şirul asfaltărilor va continua şi cu fonduri europene, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Un proiect de un milion de euro va schimba faţă comunei, prin asfaltarea a şase km de drumuri, ce vor trece prin preajma şcolilor şi a bisericilor.

  Menţionăm că în urma acestor proiecte, va fi modernizată infrastructură rutieră a comunei Ruginoasa în proporţie de 70%, spun autorităţile locale.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Deputat Sorin Năcuță – schema românească de ajutor pentru sectorul HoReC, aprobată de Comisia Europeană

  Schema românească de ajutor pentru sectorul HoReCa, aprobată de Comisia Europeană . Comunicat de presă - deputat Sorin Năcuță. //

  Crimă în Brătești. Bătrân de 79 de ani, omorât din gelozie | FOTO

  Crimă în satul Brătești din comuna Stolniceni-Prăjescu. Un bătrân în vârstă de 79 de ani a fost găsit fără suflare în curtea unei localnice. Descoperirea șocantă a avut loc luni, 19 aprilie, la primele ore ale dimineții.

  Peste două mii de locuri libere pentru vaccinare cu Pfizer şi Moderna în tot judeţul

  Peste două mii de locuri libere pentru vaccinare cu Pfizer şi Moderna în tot judeţul. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet