18.9 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023

Ruginoasa se modernizează. Asfalt nou în toate satele


Veşti bune pentru locuitorii din comuna Ruginoasa. O mare parte din drumurile pietruite din cele patru sate vor fi asfaltate, iar pe unele tronsoane lucrările se vor termina peste câteva săptămâni de zile. Administraţia locală a reuşit să atragă finanţări pentru modernizarea a peste 14 km de străzi din comună, iar de anul viitor vor intra în derulare alte proiecte pentru infrastructură rutieră.

Se lucrează de zori în comuna Ruginoasa. Muncitorii asfaltează în această perioada peste 5 kilometri de drumuri din Rediu şi localitatea de reşedinţa a comunei. Investiţia este făcută cu fonduri guvernamentale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi are o valoare de circa 7,6 milioane de lei.

În prezent, sunt câteva probleme în ceea ce priveşte o porţiune de circa 600 de metri din Rediu, care menţinea multă apă. Au fost făcute săpături în drum, s-a pus piatră spartă şi asfaltarea va continua. Recepţia lucrărilor se va face anul viitor, până în luna aprilie.

Tot din aceeaşi sursă de finanţare, se asfaltează şi în satele Dumbrăviţa şi Vascani pe circa 8 km de drumuri, iar lucrările se vor termina în următoarele săptămâni.

Potrivit celor spuse de primarului comunei, Dănuţ Nechifor, şirul asfaltărilor va continua şi cu fonduri europene, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Un proiect de un milion de euro va schimba faţă comunei, prin asfaltarea a şase km de drumuri, ce vor trece prin preajma şcolilor şi a bisericilor.

Menţionăm că în urma acestor proiecte, va fi modernizată infrastructură rutieră a comunei Ruginoasa în proporţie de 70%, spun autorităţile locale.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow