16.3 C
Paşcani
miercuri, mai 31, 2023
Array

Ruginoasa participă la un festival internațional

Pregătire mare la Ruginoasa pentru ca ansamblul folcloric ȚBaitaneasca de la RuginoasaȚ ce functioneaza in cadrul Centrului Cultural Ruginoasa si Primaria Ruginoasa să participa la FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FOLCLOR AL COPIILOR „PEŞTIŞORUL DE AUR”. Evenimentul este progrmat să aibă loc în perioada 7-12 AUGUST 2017
și ăn acest an a ajuns la cea de-a a XXV-a ediție. Locul desfășurării este Tulcea – România.

Festivalul de la Tulcea a reuşit să îndepărteze orice frontiere, primind de-a lungul anilor ansambluri din Bulgaria, Georgia, Polonia, Ucraina, Franţa, Rusia, R. Moldova, Iugoslavia, Armenia, Grecia, Israel, Letonia, Lituania, Croaţia, Ungaria, Italia, Cipru, Venezuela, Macedonia, Serbia, Spania, Slovenia, Slovacia, Mexic Coreea de Sud, Vietnam, Algeria, Turcia şi România etc.

„Festivalul de la Tulcea ne găzduieşte într-un cadru magnific, acolo unde Dunărea se varsă în Marea Neagră, în cadrul mirific al Deltei Dunării, acesta din urmă fiind inclus în patrimoniul mondial si ne invită la un schimb cultural unde să sărbătorim şi să fraternizam pe tema: „Pacea de mâine începe cu prietenia de azi”. Vom fi onorati sa concuram pentru Marele Premiu şi trofeul Festivalului, Premiile I, II şi III dar si pentru premii speciale precum – Autenticitate – Popularitate – Virtuozitate – Impresie artistică” a precizat Cristina Axinia, directorul Centrului Cultural din Ruginoasa.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow