More

  „Ruginoasa, întoarcere în timp” de Noaptea Muzeelor

  Array

  Mai sunt câteva zile până la unul dintre cele mai frumoase evenimente culturale din Romînia. Este vorba despre Noaptea Muzeelor, iar locurile importante își deschide porțile pentru vizitatori. Evenimentul este marcat și de Palatul din Ruginoasa. Aici, doritorii pot să viziteze gratuit impunătoarea locație în ziua de sâmbătă, de dimineață până spre mijlocul nopții.

  “Ruginoasa, întoarcere în timp”. Acesta este numele evenimentului de sâmbătă, 21 mai la Palatul A. I. Cuza din comuna Ruginoasa in cadrul evenimentului –  Noaptea Muzeelor. Porțile sunt deschide de dimineață, de la ora 10.00 iar cei din conducere sunt pregătiți pentru miile de vizitatori care vor trece pragul să vadă și expoziția cu imagini din anumite perioade ale Palatului, începând cu anul 1862.

  Ediţia din acest an a evenimentului va fi marcată, în România, de o premieră – un ghidaj audio-video pe telefoane mobile pentru muzeele din Bucureşti şi din alte oraşe mari din ţară, între care Cluj-Napoca şi Iaşi. Aplicație gratuită pentru telefoanele mobile prin platforma de storytelling digital izi.TRAVEL pe care sunt prezente deja multe dintre muzeele lumii.

  În România acest eveniment este organizat de către Reţeaua Naţională a Muzeelor, membru în conducerea celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum.
  Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 12-a ediţie.

  În anul 2015, Noaptea Muzeelor a fost marcată de un protest. Mai exact, o piesă valoroasă din instituţiile muzeale a fost acoperită pentru a atrage atenţia publicului şi autorităţilor asupra situaţiei dramatice în care se află muzeele din România.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI