22.4 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Ruginoasa: Copil fără identitate din cauza mamei și primarului

Caz revoltator in comuna Ruginoasa. Un copil in varsta de sapte ani nu are nici acum dovada ca s-a nascut si ca traieste in aceasta societate. Este ca o fantoma pentru ca nu detine inca un certificat de nastere. Nu pentru ca l-ar fi pierdut, ci pentru ca femeia care i-a dat viata l-a abandonat la nastere, iar tatal sau l-a recunoscut doar prin vorbe nu si in acte.
Se numeste Florin Alexandru Racleș dupa numele mamei iar identitatea lui este confirmata doar de rude. Acum locuieste impreuna cu tatal lui in satul Dumbravita impreuna cu un alt fratior mai mic, abandonat si el de aceeeasi femeie iresponsabila, Lenuta Racleș.
Copilul s-a nascut in anul 2006, la Spitalul Municipal de Urgente Pascani. La acea vreme in fisa de observatie a fost trecut doar numele mamei, cel al tatalui fiind necunoscut. Femeia l-a dus acasa fara sa-il inregistreze la starea civila iar acum nu mai este de gasit. Rudele si-au adus aminte ca micutul nu are acte abia cand si-au pus problema ca nu au bani cu ce sa-il trimita la scoala si ca trebuie sa incaseze alocatia de crestere a copilului.

Cazul a ajuns si in atentia Primariei din Ruginoasa. Din intamplare, pentru ca asistentii sociali de acolo nu s-au ingrijit de soarta acestui copil. Interesant este ca Florin Alexandru nu se afla nici in evidentele medicilor de familie sau a pediatrilor ceea ce demonstreaza inca o data lipsurile sistemului de sanatate din Romania. Mai mult, tot asistentii sociali ar fi trebuit sa sesizeze Politia pentru ca mama care si-a abandonat copilul sa fie trasa la raspundere. Edilul comunei spune ca nu stie nimic de acest caz, desi matusa copilului sustine ca a primit indicatii de la primar pentru a obtine un certificat de nastere. Asa se face ca rudele copilului sunt purtati pe drumuri de ani de zile fara nici un rezultat. Disperati de situatia in care au ajuns ei au cerut si ajutorul reporterilor de la TV BIT.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow