30.8 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Ruginoasa: 1.4 miliarde pentru dotarea centrului social pentru copii săraci

Sprijin pentru micutii saraci din comuna Ruginoasa. Centru social de zi pentru copii aflati in dificultate, construit de curand in localitate, a mai primit o finantare de 1.4 miliarde de lei vechi pentru dotarile interioare. Peste cateva zile se va face receptia cladirii iar din toamna va fi data in folosinta.

Implementarea proiectului a inceput in 2006, cand Ministerul Muncii a alocat suma de aproximativ 12 mld de lei vechi. Astfel, pe strada Stadionului a inceput constructia cladirii, care s-a finalizat de cateva luni. Tot ce mai lipsea pentru ca elevii sa se bucure de o atentie speciala in fiecare zi, era dotarea cladirii cu mobilier, echipamente tehnice, racordarea la utilitati si avizul pentru functionare. Cu banii primiti de la Ministerul Muncii, 1.4 mld de lei vechi se vor achizitiona toate cele necesare, astfel incat din toamna acestui an centru sa functioneze.

Institutia are drept principal obiectiv reintegrarea socială şi şcolară a copiilor aflaţi în dificultate, precum şi prevenirea abandonului şcolar. Practic, 25 de elevi cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani vor petrece patru ore pe zi, dupa terminarea sau inainte de inceperea programului scolar, unde isi vor face temele, se vor juca si vor primi o masa calda. De asemenea, edilul comunei, Ionel Moraru, a precizat ca va incerca si accesarea unui program afterschool pentru elevii din comuna.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow