1 C
Paşcani
duminică, decembrie 4, 2022
Array

Rugaciune pentru finantarea catedralei ortodoxe din Pascani. Protopopul Postolachi a cerut sprijinul Consiliului Local

Inceput de sedinta mai putin obisnuit in legislativul pascanen. Dezbaterile de astazi au inceput cu o rugaciune rostita char de parintele protopop Pavel Postolache.

Apoi i-a informat pe alesii locali de stadiul constructiei catedralei ortodoxe si le-a cerut acestora, ca dupa sedinta, sa faca o vizita la fata locului. Mai mult, preotul Postolachi a cerut consilierilor locali sa aprobe, luna viitoare, inca o finantare de la bugetul local pentru continuarea lucrarilor la catedrala , suma disponibila pana la sfarsitula cestui an, pentru finantarea bisericilor, fiind de 250.000 lei.
Dupa sedinta doar o parte dintre consilierii pascaneni si ziaristii au fost interesati sa vada stadiul constructiei catedralei. Parintele protopop a spus ca pana in prezent au fost cheltuite cca 200 de miliarde de lei vechi, finantari de la bugetul local si cel de stat dar si din sponsorizarile de la credinciosi.

Postolachi a mai spus ca de la bugetul local ar mai fi necesara suma de 10 miliarde de lei vechi, cu aproximatie, pentru zidirea peretilor si punerea acoperisului, urmand ca restul lucrarilor sa fie executate, in timp, cu sprijinul credinciosilor.
Mentionam ca lucrarile pentru construirea catedralei au inceput in anul 2000, investitia fiind estimate la 7-8 milioane de euro.

Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow