10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Bătaie la şcoală. Un copil a leşinat după loviturile primite

Joaca între elevi s-a terminat la spital pentru unul dintre ei. Este vorba despre câţiva copii de la o şcoală din centrul Pașcaniului. Incidentul s-a petrecut marţi după amiază, în timpul pauzei dintre cursuri. Conducerea unităţii de învăţământ a luat măsuri, la şcoală fiind chemaţi părinţii şi poliţiştii de la proximitate.

Un băieţel în vârstă de 12 ani a ajuns la spital cu mai multe contuzii, la coloana şi cap, provenite în urma unei agresiuni. Copilul, elev în clasa a VI a la Şcoala Gimnazială „Iordache Cantacuzino” din Paşcani ar fi intervenit între doi colegi de a lui care se jucau şi de aici a pornit bătaia, conform celor spuse de directorul unităţii de învăţământ, profesorul Daniela Simion.

După ce a fost consultat de către personalul medical din Paşcani, a fost trimis şi la Iaşi, la Neurochirurgie pentru investigaţii amănunţite. Acum, băiatul se află la domiciliu pentru supraveghere.

Cazul a ieşit la iveală pentru că a fost publicat un mesaj de către mătuşa elevului agresat pe o reţea de socializare. „Eşti din Paşcani dacă… ai 12 ani, mergi la şcoalăa 3, un coleg te bate, te strânge de gât, leşini, vomiți (simptome de o posibilă comoţie cerebrală) şi vine gardianul şi te duce la spital, fără să anunţe salvarea, iar conducerea şcolii te cheamă şi-ţi spune: copilul tău e la spital mergi şi vezi ce e cu el… în ce ţară trăiţi oameni buni?! Părinţii bătăuşului au fost chemaţi să vină mâine dimineaţă, 4 noiembrie, dar de ce nu acum? Mai ales că nu e prima dată că îl bate pe acest copil… poate are nevoie de o reeducare având în vedere că nu reuşeşte să socializeze? Şi gardianul care nu are nici o pregătire medicală, nu are nici un drept să pună mâna pe copil să-l ducă la spital riscând să agraveze situaţia… Păcat de copii şi păcat de numele pe care l-a avut cândva şcoala 3…”

Utilizatorii reţelei de socializare nu au întârziat să comenteze la postare şi să se arate revoltaţi de incidentele care se petrec în şcoli, în ultima perioada şi să dea vină pe sistem, pe educaţia primită de acasă.

În şcoală s-a deschis o anchetă, iar conducerea a anunţat familiile celor doi elevi implicaţi în incident, dar şi poliţiştii, imediat după cele întâmplate. Psihologul şcolii va avea ore de consiliere în clasa respectivă, aceasta fiind una dintre măsurile luate de conducere.

Amintim că în ultima perioadă, la aproape toate şcolile din Paşcani au avut loc incidente mai mult sau mai puţin grave, iar poliţiştii de la Proximitate din oraş desfăşoară campanii de prevenire.

Vezi materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow