19.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Rovinieta ar putea fi plătită la jumătate din valoare în starea de alertă, propun parlamentarii

Şoferii ar putea plăti doar jumătate din tariful rovinietei, pe durata stării de alertă, în timp ce acest tarif ar urma să fie suspendat în timpul stării de asediu sau de urgenţă, potrivit unei propuneri înregistrate la Senat pentru dezbatere.

Propunerea legislativă va modifica Codul rutier (OG 15/2002), dacă va ajunge să treacă de Parlament şi să intre în vigoare, urmând să înjumătăţească valoarea tarifelor de utilizare a drumurilor naţionale pe durata stării de alertă, în timp ce, în situaţia declarării stării de asediu sau de urgenţă, aceste tarife nu vor mai trebui să fie achitate.

Plata la jumătate a valorii rovinietei s-ar putea aplica şi în situaţiile în care localităţile ajung să fie carantinate sau este limitat dreptul de circulaţie ori este condiţionată circulaţia în anumite intervale orare.

Reducerea, respectiv suspendarea, tarifelor rovinitei prevăzute de această propunere legislativă se vor aplica indiferent de durata de utilizare a acestora, ce variază de la 7 zile până la 12 luni, conform Codului rutier.

În prezent, rovinieta costă 28 de euro pentru un autoturism, pentru o valabilitate de 12 luni, în timp ce pentru vehiculele de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaun se plăteşte 560 de euro, pentru un an.

De asemenea, valabilitatea rovinietelor au fost achitate integral ar urma să se prelungească cu jumătate din durata stării de alertă sau a perioadei de carantină zonală/limitării dreptului de circulaţie ori condiţionării ieşirii sau intrării din localităţi în intervale orare stabilite.

Şi tarifului de trecere pe anumite sectoare de drumuri, cum sunt podurile sau tuneluri, care a fost achitat şi nu a fost utilizat într-o perioadă de 12 luni, i se va prelungi valabilitatea pe durata stării de asediu/urgenţă/alertă sau în situaţia instituirii carantinei zonale sau limitării dreptului de circulaţie.

Continuarea pe avocatnet.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow