17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022

Românii se vor putea testa în farmacii sau în cabinetele medicilor de familie

Valul trei al pandemiei schimbă regulile din sistemul de sănătate. Curând, testele rapide vor putea fi făcute în farmacii sau în cabinetele medicilor de familie. Ministrul Sănătăţii spune că este un pas important pentru a crește capacitatea de testare în masă şi că preţurile testelor vor fi accesibile pentru toate buzunarele.

Ioana este proprietara unei farmacii din Cluj-Napoca de ani buni. Valul al treilea al pandemiei a venit deja cu numeroase greutăţi. Acum, vestea că în farmacii ar putea fi făcute testări rapide o îngrozeşte. Nu pentru că nu ar vrea să îşi ajute clienţii, ci pentru că i-ar fi foarte greu să pună în aplicare măsurile la care s-au gândit cei din Minister.

Ioana Mateescu – farmacistă: „Ce nu ne este foarte clar este partea logistică, respectiv care ne vor fi atribuţiile, unde exact putem să facem noi testarea în farmacie, pentru că farmacia nu are un spaţiu destinat acestui scop. Vom fi interesaţi şi de acoperirea costurilor legate de tot acest efort pe care noi îl facem”.

Continuarea pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow