22.6 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
22.6 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Românii se pot informa în timp real pe telefonul mobil cât au de așteptat în vămi

  Ultimele știri

  Poliția de frontieră a pus la dispoziție o aplicație pe site-ul propriu și una pentru telefoanele mobile de tip smartphone, prin care românii pot afla cât timp au de așteptat într-un anumit punct de trecere a frontierei și dacă pot alege o rută alternativă, a declarat, miercuri, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, după ședința de Guvern.

  “Începând de miercuri, pe site-ul Poliției de Frontieră a fost operaționalizată o secțiune de informare în timp real a cetățenilor cu privire la situația timpilor de așteptare la punctele de frontieră, care se actualizează periodic. Am cerut să fie o actualizare din două în două ore, dacă va fi nevoie această actualizare va fi mai repede. Totodată, pentru perioada următoare, va fi operațională pentru telefoanele mobile, pentru smartphone, o aplicație care să pună la dispoziția participanților la trafic pe de-o parte timpii de așteptare la frontieră, dar și recomandări privind un nou traseu pentru un alt punct de frontieră care să nu fie la fel de aglomerat”, a spus Tobă.

  Potrivit acestuia, traficul în vămi a fost mai mare cu 190% în perioada 19-20 decembrie, comparativ cu un weekend normal.

  “În weekendul 19-20 decembrie, în 48 de ore, poliția de frontieră a înregistrat un tranzit de 426.000 de persoane, dintre care 287.000 de persoane pe sensul de intrare în țară, cele mai tranzitate puncte fiind cele din vestul țării, dar și cele din aeroporturi. Într-un weekend normal, 225.000 de persoane sunt înregistrate la frontieră, din care 111.000 la intrare și 114.000 pe sensul de ieșire. Deci în acest weekend am avut o creștere de 190% a persoanelor care au tranzitat frontierele de stat”, a precizat ministrul.

  El a mai spus că, pentru intervalul 19-20 decembrie, a fost suplimentat la maximum efectivul de polițiști de frontieră.

  “Am suplimentat efectivele poliției de frontieră de la 2.578 polițiști de frontieră pe tură într-o zi normală, la 3.324 de polițiști de frontieră. Aș vrea să subliniez faptul că acesta este numărul maxim de polițiști de frontieră care poate fi alocat corespunzător infrastructurii existente. Altfel spus, toate punctele de frontieră au funcționat la capacitate maximă. Pentru perioada de referință, la punctele de trecere a frontierei cu Ungaria s-au dispus măsuri pentru ca activitatea să fie făcută la capacitate maximă. Am avut 48 de piste de intrare în România, față de 36 de piste pe sensul de ieșire”, a completat Tobă.

  Ministrul a mai spus că, de la demararea planului de siguranță pentru sărbători, adică acum patru săptămâni, au fost peste 52.000 de intervenții de ordine publică la evenimente la care au participat forțele din Ministerul de Interne, plus încă 12.000 de intervenții ale pompierilor și personalului medical de la SMURD.

  Continuarea pe Agerpres

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  22.6 ° C
  22.8 °
  21.9 °
  82 %
  6.9kmh
  100 %
  vin
  22 °
  sâm
  18 °
  Dum
  22 °
  lun
  26 °
  mar
  28 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet