27.6 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Românii scot mai mulţi bani din buzunare şi pentru medicamente: „S-au scumpit mai mult decât am presupus, 10-15%”

Nici medicamentele n-au scăpat de scumpiri. Preţurile mai mari la materia primă, cele de la energie, transport, inclusiv inflaţia, toate au făcut ca cele mai căutate produse din farmacii să fie mai scumpe decât în urmă cu un an. Medicamente pentru răceală, pentru migrene, suplimentele sau chiar plasturii au preţuri mai mari acum. Aşa că, dacă pot, oamenii îşi amână cumpărăturile până găsesc promoţii.

Beatrice Speteanu, farmacist: Vorbim de un medicament care este analgezic, foarte folosit pentru migrene, dureri de cap în rândul românilor. Acum îl avem la vânzare la 12 lei, am primit deja notificare cu scumpirea lui, cu preţul cu amănuntul fără TVA, deci următoarea comandă noi o să-l avem cu 14 lei la vânzare.

Notificările au început să vină chiar de la începutul anului, aşa că deja există produse care costă acum şi cu câteva zeci de lei în plus.

Beatrice Speteanu, farmacist: Acelaşi supliment, cel achiziţionat înainte de aprilie, preţul de vânzare era de 130 de lei, după 8 aprilie preţul deja a fost 150 de lei, luna aprilie find cea care a avut cele mai mari creşteri. Scumpirile s-au revăzut în absolut toate produsele, vorbim de dispizitive medicale, de medicamante OTC adică cele care se elibearează fără prescripţie, suplimente, cosmetice. Vorbim de produse dermato-cosmetice.

Continuarea pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow