16.3 C
Paşcani
vineri, septembrie 24, 2021
Array

Românii pun la saltea 40 de euro lunar

40 euroo.jpeg

Suma pusă deoparte de persoanele din România care economisesc este de 40 de euro lunar, în ultimul an, iar doi din cinci români pun bani deoparte în numerar, acasă sau într-un seif.

Conform unui Barometru Erste Group, economisirea este mai importantă pentru români decât pentru restul populaţiei din Europa Centrală şi de Est (ECE), iar aşteptările privind perspectiva economisirii s-au îmbunătăţit semnificativ în ultimul an, România situându-se pe primul loc în ECE în ceea ce priveşte importanţa acordată de populaţie economisirii.

Dintre statele din Europa Centrală şi de Est, doar Austria, Slovacia şi România au înregistrat o majorare a sumei economisite lunar de populaţie. Cu toate acestea, doar 19% dintre românii care economisesc sunt satisfăcuţi de suma acumulată lunar, dar aşteptările românilor privind perspectiva economisirii în următorii cinci ani s-au îmbunătăţit semnificativ în ultimul an. Aproape două treimi dintre românii care economisesc vor să pună deoparte cel puţin la fel de mulţi bani în următorii cinci ani.

În plus, ponderea românilor care economisesc şi vor să majoreze sumele puse deoparte în următorii cinci ani a crescut puternic în ultimul an, cu 10 puncte procentuale, la 32%.

 

Sursa: ziarulevenimentul.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

Sedinta de Consiliu Local la Targu Frumos, pe 27 septembrie

Legislativul local din orasul Targu Frumos se intruneste luni, 27 septembrie, in sedinta ordinara. Intalnirea va avea...

Elevii de la Liceul Tehnologic din Hârlău, informați de polițiști despre pericolele din anturaj

La data de 23 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au desfăşurat o activitate educativ-preventivă,...

Cum te poti proteja cand pui mustul la fermentat?

Toamna se numără bobocii, dar și recolta la struguri. Și pentru că este vremea culesului în podgoriile...

Șofer de 24 de ani prins de polițiștii din Târgu Frumos, cu viteza de 154 km/ora

Un tanar de 24 de ani a ramas fara permis de conducere dupa ce a fost prins...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI