5.8 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
Array

Românii pun la saltea 40 de euro lunar

40 euroo.jpeg

Suma pusă deoparte de persoanele din România care economisesc este de 40 de euro lunar, în ultimul an, iar doi din cinci români pun bani deoparte în numerar, acasă sau într-un seif.

Conform unui Barometru Erste Group, economisirea este mai importantă pentru români decât pentru restul populaţiei din Europa Centrală şi de Est (ECE), iar aşteptările privind perspectiva economisirii s-au îmbunătăţit semnificativ în ultimul an, România situându-se pe primul loc în ECE în ceea ce priveşte importanţa acordată de populaţie economisirii.

Dintre statele din Europa Centrală şi de Est, doar Austria, Slovacia şi România au înregistrat o majorare a sumei economisite lunar de populaţie. Cu toate acestea, doar 19% dintre românii care economisesc sunt satisfăcuţi de suma acumulată lunar, dar aşteptările românilor privind perspectiva economisirii în următorii cinci ani s-au îmbunătăţit semnificativ în ultimul an. Aproape două treimi dintre românii care economisesc vor să pună deoparte cel puţin la fel de mulţi bani în următorii cinci ani.

În plus, ponderea românilor care economisesc şi vor să majoreze sumele puse deoparte în următorii cinci ani a crescut puternic în ultimul an, cu 10 puncte procentuale, la 32%.

 

Sursa: ziarulevenimentul.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow