21 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022

Românii cu venituri reduse vor primi vouchere de 250 de lei de la stat. Premierul a acceptat propunerea PSD

Sub formă de vouchere sau tichete de masă, guvernanții au decis ca până la finalul anului să acorde ajutoare pentru oamenii cu venituri mici. Măsura propusă de PSD a fost acceptată de premierul Nicolae Ciucă și ar putea intra în vigoare din luna mai.

Familiile cu venituri reduse sau pensionarii care câștigă sub 1500 de lei ar putea primi încă 250 de lei de la stat, la două luni. Aceste măsuri vor costa statul, adică pe ceilalți contribuabili, 700 de milioane de euro.

Până luni, când este programată o întâlnire cu conducerea PNL, Marcel Ciolacu a discutat cu premierul Nicolae Ciucă. După întâlnire, liderul PSD a dat asigurări că voucherele pentru persoanele din categorii defavorizate sau cele pentru elevii proveniți din familii cu venituri mici vor fi acordate cu certitudine.

Marcel Ciolacu, președinte PSD: „Ne-am încadra, cu aceste vouchere de 50 de euro, la două luni, pentru persoane cu pensii sub 1.500 de lei şi voucherele pentru copii, pentru îmbrăcăminte şi rechizite, în funcţie de veniturile părinţilor, sau dacă sunt familii monoparentale.”

Măsura s-ar aplica până la finalul anului. Și nu e singura propunere. Social-democrații au cerut si dublarea normei de hrană în spitale, si propun ca transportatorii să fie ajutați și să primească înapoi 50 de bani la fiecare litru de combustibil, iar angajații cu salariul minim să primească lunar încă două sute de lei de la stat.

Aceste măsuri ar ajunge la 700 de milioane de euro, iar PSD susține că pot fi plătite din bani europeni. Liberalii mai fac calcule.

Continuarea pe Stirile PRO TV

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow