2.8 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Românii care vin din străinătate intră obligatoriu în izolare la domiciliu. Ce se întâmplă dacă măsură nu este respectată

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, joi seara, după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) s-a întrunit, pentru prima dată, sub conducerea premierului Ludovic Orban, că, începând din data de 15 mai, se declară stare de alertă la nivelul României, pentru 30 de zile. În Hotărârea emisă de CNSU, autoritățile menționează că românii care vin din străinătate nu au nevoie de certificat medical care să ateste că nu au COVID-19, eliberat din țara de unde vine. Măsura ar fi fost cuprinsă în legea care a trecut miercuri de votul final din Parlament.. În schimb, toți cei care revin în România sunt obligați să intre în carantină/izolare la domiciliu.

Toate persoanele care vin în România din străinătate vor fi obligate să se izoleze la locuință împreună cu familia. În cazul în care cei care nu au această posibilitate, sau solicită acest lucru pentru a nu își expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituționalizate, în spații special destinate puse la dispoziție de autorități.

citeste continuarea pe digi24

DE LA ACELAȘI AUTOR