9.7 C
Paşcani
duminică, septembrie 25, 2022

Românii care nu s-au recenzat nu vor fi amendaţi. Președintele INS: Colegii mei vor completa baza de recensământ folosind sursele administrative

- Advertisement -

Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică (INS), a precizat că românii care nu și-au completat datele online sau cu ajutorul recenzorilor nu vor fi amendați. Potrivit legii, cei care refuzau sau împiedicau participarea la recensământ erau vizași de amenzi de mii de lei. La finalul demersului național, aproximativ 5% din populația rezidentă estimată de autorități nu fusese recenzată.

 

Românii rezidenți care nu au participat la recensamânt nu vor fi amendați, iar datele lor vor fi colectate din surse administrative, a anunțat Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică.

„Cei care nu au fost recenzaţi nu vor fi amendaţi, întrucât nu au oferit informaţiile din motive obiective sau subiective. În perioada următoare, colegii mei din INS vor valida cifrele din teritoriu şi vor completa baza de recensământ folosind sursele administrative. Ei vor fi practic recenzaţi automat pe baza datelor existente în diverse surse administrative. Ei pot fi aduşi în baza de recensământ numai în măsura în care există informaţii că au fost pe teritoriul României în ultimele 12 luni”, a declarat Tudorel Andrei, citat de Observator.

 

CONTINUARE OE GANDUL.RO

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Legislativul pășcănean în ședință pe 29 septembrie – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare in municipiul Pascani....

Ședință de Consiliu Local pe 29 septembrie, la Târgu Frumos – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare la Targu Frumos....

LUCRARI DE PLOMBARE, PE PLOAIE, DE NEVOIE

Lucrarile de plombare a strazilor din Pascani au fost...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow