19.1 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

Românii au început mult mai devreme să împodobească brazii de Crăciun: „De pe 30 noiembrie am avut vânzare”. Care este explicația

- Advertisement -

Românii au simțit nevoia să aducă mai repede în locuințele lor spiritul sărbătorilor de iarnă. Așa că mulți nu au mai așteptat până în Ajun pentru a împodobi bradul de Crăciun. Psihologii spun că această grabă este o modalitate prin care oamenii încearcă să-și creeze motive de bucurie, într-o perioadă complicată.

Internetul este deja plin de imagini ale brazilor împodobiți de vedete. Iar în piețe și magazine, românii sunt în căutarea bradului perfect și a celor mai frumoase decorațiuni. Prețul unui copac începe de la 70 de lei și poate ajunge 450 de lei.

– Am cumpărat, l-am adus de la Slănic Prahova.

– După atâta tristețe, necaz, îl vezi acolo cu luminițe din sticlă. Așa, am niște beculețe și seara se aprind și e o splendoare.

– Să ne bucurăm mai mult de Crăciun, de sărbători, tot ce e frumos.

– Am sentimentul că în prezența nepoților mă bucur și eu, și ei, cu toții! E o emoție care nu s-a pierdut.

– E un plus de optimism în casă.

Comerciant: Spre mulțumirea noastră, au început să vină. De pe 30 noiembrie am avut vânzare. Nu știm de ce vin mai devreme să cumpere, pe noi ne bucură. Am depășit statisticile față de anii precedenți.

La finalul unui an greu, românii par să își pună în bradul de Crăciun toate speranțele. Îl transformă într-un simbol al revenirii la normal.

Carmen Stanciu, psiholog: „Cred că e o dorință mare, inconștientă de a începe sărbătorile și bucuria mai devreme. Sperăm să reconstruim o nouă viață în 2021 – asta e dorința inconștientă, să lăsăm acest an dificil, care a fost o mare umbră și durere în sufletele tuturor.”

Cine își dorește o casă împodobită ca în filmele de Crăciun poate apela la ajutorul unui specialist.

Ana Ionescu, organizator de evenimente: „Eu am început de la începutul lui noiembrie. Ne plac tare sărbătorile, decorațiunile. La facem noi acasă, cu copilul. Avem și un al doilea brad, diferit față de ce știm noi. E un brad minimalist, format din câteva bețe și globuri din plastic pe care le-am prins cu ață transparentă.”

Tradiția spune că bradul se împodobește pe 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului.

Sursa DIGI 24

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow