3.1 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 20, 2024

România, singura din UE în care participarea la cursuri online a scăzut în pandemie. Cine conduce clasamentul european

Pandemia le-a oferit multora posibilitatea și timpul necesar să învețe ceva nou prin intermediul internetului, însă românii s-au ferit pe cât au putut de a face asta.

Pandemia ne-a schimbat o mulțime de obiceiuri încă de la debutul abrupt al măsurilor de carantină, din primăvara lui 2020. Sigur, n-a fost inventată apa caldă în cazul acestor noi obiceiuri, deoarece munca de acasă sau cursurile online au existat și înainte de momentul de acum doi ani, însă nu erau uzitate de către publicul larg.

După martie 2020, însă, lucrătorii ”neesențiali”, cei care puteau să-și desfășoare activitatea și de la distanță, s-au mutat în sufrageria de acasă și au continuat lucrul astfel. La fel s-a întâmplat și cu elevii și studenții, care au fost nevoiți să se mute în online pentru a continua procesul de învățare. Dacă la serviciu e mai ușor, la școală s-a dovedit a fi mult mai dificil de a ține pasul cu ce se întâmplă. De la locul de muncă primești măcar laptopul de lucru pe care să te descurci, însă de la școală primești… nimic.

Dincolo de munca de acasă și de școala online, oamenii s-au orientat și către posibilitățile de a deveni mai buni, de a învăța ceva nou pentru ei înșiși, un ”skill”, o aptitudine care să-i ajute într-un hobby sau poate chiar la locul de muncă. Sunt mii și mii de cursuri online pe care le poți urma dacă dorești să afli ceva nou de la un profesionist, unele sunt gratuite, iar altele costă. Poate că la unele primești la final o diplomă sau un certificat de participare, dar pentru că știm că ”diploma nu cântă”, sau cel puțin că n-ar trebui, mai important e cu ce rămâi tu la finalul cursului.

sursa fanatik

Alte articole