20.2 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 1, 2022
Array

România, în fruntea listei privind riscul de sărăcie şi excluziune socială în UE

- Advertisement -

România se află pe locul al doilea în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte riscul de sărăcie şi excluziune socială, se arată într-un raport al Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil FONPC şi UNICEF România, scrie Agerpres.

Astfel, 40% din populaţia României se află în risc de sărăcie şi excluziune socială, 48,5% este rata de sărăcie a copiilor şi 17,7% este rata de sărăcie la populaţia încadrată în muncă. De asemenea, 28,9% reprezintă populaţia afectată de privare materială severă.

Potrivit raportului, cadrul legislativ actual privind contractarea serviciilor sociale atât cel care priveşte serviciile sociale cât şi cel care vizează achiziţiile publice, are o serie de limite care creează bariere în calea unei utilizări extinse a mecanismului contractării serviciilor sociale. Limitele sunt legate de aplicarea legilor în vigoare cu relevanţă pentru contractarea serviciilor sociale, nevoie de reglementări suplimentare pentru Legea nr. 292/2011 şi actele normative conexe, precum şi la OUG nr. 34/2006 – norme metodologice.

Sursa si continuare pe Capital.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow