25.2 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023
Array

România nu alocă nici 1% din PIB pentru îngrijirea bătrânilor. Ce ne aşteaptă în următorii ani

În Germania speranţa de viaţă a atins cifre record şi a ajuns la o medie de 83 de ani. Cheltuielile alocate de germani îngrijirii pe termen lung a bătrânilor vor creşte de la 1,4% din PIB în prezent la 3,3% din PIB până în anul 2060, potrivit unui raport al Comisiei Europene. La noi este de 0,69% din PIB.

Piaţă îngrijitorilor la domiciliu e dominată de poloneze, unguroaice şi românce. Christian Fisher este a trăit în Germania până acum trei ani când s-a întors în ţară noastră că să preia conducerea unei firme ce trimite românce să îngrijească bătrâni în Germania. Femeile încheie un contract cu compania care se obligă să le găsească o familie de nemţi. Comisionul îl plătesc firmele care contractează iar transportul, masă şi trainingul sunt suportate de compania lui Christian.

Aşa se explică şi exodul personalului calificat spre Germania şi nu numai. La sediul din localitatea Marburg lucrează Anca, o româncă ce ţine legătură cu cele care vor să vină în Germania şi să câştige între 1200 şi 1500 de euro pe luna.

Continuarea pe StirileProtv.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow