10.4 C
Paşcani
duminică, aprilie 2, 2023
Array

Robinetele din cartierul Micro au fost redeschise. Ce trebuie sa faceti ca sa nu ramaneti fara apa

Sute de pascaneni au ramas astazi fara apa dupa ce operatorul iesean a inchis robinetele la 20 de blocuri. Este vorba despre blocurile: M7, M8, M9, P1, P2, P3, P4, P5, P6, PA1, PA2, PA3, M5, M6, M1, M2, M3, F1, F2, F3. Printre ei se afla zeci de batrani si bolnavi dar si familii cu copii. Sunt disperati si nu stiu ce sa faca, asteapta in strada de ore intregi un raspuns in legatura cu ceea ce trebuie sa faca.
Reprezentantii Apa Vital spun ca vor relua imediat furnizarea apei daca pe fiecare scara de bloc un reprezentant al locatarilor va incheia contractual de furnizare. Este vorba despre un contract pe perioada determinate, valabil pana la delegarea serviciului unui alt operator, pe baza caruia poate fi emisa facturi si pot fi achitate consumurile la apa. Cel care semneaza are obligatia sa stranga banii si sa faca plata. In acest caz furnizarea apei poate fi reluata imediat chiar daca facture nu este achitata integral.
O alta posibilitate este ca asociatiile de proprietari sau locatari sa incheie contratele de furnizare la apa. In cartierul Micro functioneaza o asociatie de locatari condusa de familia Maria si Ioan Lupu in calitate de presedinte, respectiv administrator. In acest fel problema ar fi rezolvata fara ca locatarii sa faca ceva in plus fata de achitarea facturii. Sefii asociatiei sustin ca nu au incheiat contractul din doua motive: locatarii nu vor sa se intoarca la asociatii iar Apa Vital ar fi cerut presedintelui sa puna garantie apartamentul.
Reprezentantii Apa Vital neaga ca sunt cerute garantii materiale de la sefii de asociatii. Mai mult cei care semneaza contractele nu ar avea nici un fel de raspundere materiala.
Deasemenea ca cei care doresc sa nu depinda de vecini trebuie sa incheie conventii individuale, insotite de un contract semnat de reprezentantul scarii iar apomentrele sa fie scoase pe casa scarii.
Si reprezentantii Primariei Pascani ii sfatuie pe pascaneni sa isi achite datoriile la Apa Vital daca vor sa aiba apa la robinete. Viceprimarul Vasile Axinte spune ca pentru reluarea servicului locatarii de la bloc trebuie ori sa isi desemneze un reprezentant de scara ori sa se organizeze in asociatii pentru incheierea contractului de furnizare.
Mentionam ca in aceasta dupa amiaza a fost reluata furnizarea apei in cartierul Micro Robinetele au fost deschise nu de cei de la Apa Vital ci de persoane necunoscute care au intrat in centrala termica.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow