6.9 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

Risc major de epidemie de rujeolă în România. Vaccinul lipsește din majoritatea județelor și nu se știe când va fi iar pe stoc

Vaccinul anti-rujeolă lipsește din majoritatea județelor și nu se știe când va fi din nou pe stocul Direcțiilor de Sănătate Publică pentru a fi livrat medicilor de familie. Pericolul este cu atât mai mare cu cât rata de vaccinare contra rujeolei e destul de scăzută. Copiii sunt cei mai vulnerabili în fața bolii, dacă nu sunt vaccinați.

Vaccinul împotriva rujeolei nu se mai găsește în nicio farmacie de mai mult de 2 luni în județul Gorj. Părinții sunt revoltați, pentru că serul lipsește și din cabinetele medicilor de familie, iar copiii care au nevoie de rapel merg deja la școală, iar asta crește riscul de îmbolnăvire. „Fetița mea tocmai a făcut 5 ani și, în mod normal, ar trebui să facă rapelul. Am căutat în vreo 2, 3 farmacii si, din câte am înțeles, nu se găsește nici în țară, nici în județul Gorj, la fel ca multe celelalte pe care le-am căutat și pentru cel mic.”, spune o femeie.

Continuarea pe DIGI 24

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow