More

  Note de 1 la simularea bacalaureatului. Judetul Iași: 13 licee, promovabilitate 0% – VIDEO

  Array

  Mai mult de jumatate dintre elevii de clasa a XII-a ar putea sa nu promoveze examenul de maturitate. Asta o spun rezultatele slabe de la simularea bacalaureatului. In judetul Iasi, in 13 licee, niciun elev nu a promovat simularea. Pe aceasta lista, este si Liceul “Mihai Busuioc” din Pascani. Nu putine sunt si scolile cu o promovabilitate sub 5%.

  rez simulare bac

  Deşi poate părea greu de crezut, din cei aproape 200 de elevi de la Liceul Tehnlogic “Mihai Busuioc” din Pascani care au dat in urma cu cateva zile, simularea la bacalaureat, nici macar unul nu a luat nota 5.

  Directorul unitatii de invatamnt, profesorul Maria Petrovici spune ca rezultatele oglindesc pregatirea elevilor, asta chiar daca profesorii unitatii de invatamant s-au oferit sa faca pregatire cu acestia.

  Mai mult, lipsa de interes din partea elevilor este un alt motiv pentru rezultatele rusionate obtinute la simulare.

  Directorul mai spune ca nici materiile propuse pentru bacalaureat nu sunt pentru nivelul elevilor de la profilul tehnic. Acestia, pe langa romana si matematica, trebuie sa dea biologie, chimie sau fizica, obiecte pe care le fac optional.

  18.03

  De exemplu, acesti elevi nu sunt multumiti de rezultatele obtinute, si spun ca au nevoie de timp pentru a se pregatit si recapitula materia si a se prezenta la examenul din vara.

  Mai mult, o parte dintre ei, nici macar nu se vor prezenta la examen, fiind multumiti doar cu atestarea profesionala recunoscuta in UE.

  Si grupurile scolare din Mogosesti, Cozmesti, Tatarusi si Lespezi au obtinut promovabilitate zero. La Polul opus, Colegiul “Mihail Sadoveanu” din Pascani a obtinut promovabilitate aproape de 100%.

  După centralizarea datelor simulării la Bac în Iaşi, s-au obţinut următoarele rezultate: Colegiul National, Eminescu, Racovita, Negruzzi, Wundbrand, Costin, Vasile Alecsandri, Grigore Moisil, Mihail Sadoveanu din Pascani, Ibraileanu si Cantemir au promovabilitate care se apropie de 100%. Pe ultimele locuri se afla: Colegiul Sturza din Iaşi cu 3,13%, Liceul de Electronica si Telecomunicatii 4,55%, Holban, 4,48%, Iorga din Pascani cu 3,77%. Urmeaza o lista cu 13 scoli unde promovabilitatea este 0%: Petru Poni, Colegiul de Transporturi, Liceul Tehnologic M. Busuioc din Pascani, Grupurile scolare din Mogosesti, Victoria, Scheia, Tibana, Cozmesti, Focuri, Holboca, Tatarusi, Lespezi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet