More

  Note de 1 la simularea bacalaureatului. Judetul Iași: 13 licee, promovabilitate 0% – VIDEO

  Array

  Mai mult de jumatate dintre elevii de clasa a XII-a ar putea sa nu promoveze examenul de maturitate. Asta o spun rezultatele slabe de la simularea bacalaureatului. In judetul Iasi, in 13 licee, niciun elev nu a promovat simularea. Pe aceasta lista, este si Liceul „Mihai Busuioc” din Pascani. Nu putine sunt si scolile cu o promovabilitate sub 5%.

  rez simulare bac

  Deşi poate părea greu de crezut, din cei aproape 200 de elevi de la Liceul Tehnlogic „Mihai Busuioc” din Pascani care au dat in urma cu cateva zile, simularea la bacalaureat, nici macar unul nu a luat nota 5.

  Directorul unitatii de invatamnt, profesorul Maria Petrovici spune ca rezultatele oglindesc pregatirea elevilor, asta chiar daca profesorii unitatii de invatamant s-au oferit sa faca pregatire cu acestia.

  Mai mult, lipsa de interes din partea elevilor este un alt motiv pentru rezultatele rusionate obtinute la simulare.

  Directorul mai spune ca nici materiile propuse pentru bacalaureat nu sunt pentru nivelul elevilor de la profilul tehnic. Acestia, pe langa romana si matematica, trebuie sa dea biologie, chimie sau fizica, obiecte pe care le fac optional.

  18.03

  De exemplu, acesti elevi nu sunt multumiti de rezultatele obtinute, si spun ca au nevoie de timp pentru a se pregatit si recapitula materia si a se prezenta la examenul din vara.

  Mai mult, o parte dintre ei, nici macar nu se vor prezenta la examen, fiind multumiti doar cu atestarea profesionala recunoscuta in UE.

  Si grupurile scolare din Mogosesti, Cozmesti, Tatarusi si Lespezi au obtinut promovabilitate zero. La Polul opus, Colegiul „Mihail Sadoveanu” din Pascani a obtinut promovabilitate aproape de 100%.

  După centralizarea datelor simulării la Bac în Iaşi, s-au obţinut următoarele rezultate: Colegiul National, Eminescu, Racovita, Negruzzi, Wundbrand, Costin, Vasile Alecsandri, Grigore Moisil, Mihail Sadoveanu din Pascani, Ibraileanu si Cantemir au promovabilitate care se apropie de 100%. Pe ultimele locuri se afla: Colegiul Sturza din Iaşi cu 3,13%, Liceul de Electronica si Telecomunicatii 4,55%, Holban, 4,48%, Iorga din Pascani cu 3,77%. Urmeaza o lista cu 13 scoli unde promovabilitatea este 0%: Petru Poni, Colegiul de Transporturi, Liceul Tehnologic M. Busuioc din Pascani, Grupurile scolare din Mogosesti, Victoria, Scheia, Tibana, Cozmesti, Focuri, Holboca, Tatarusi, Lespezi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un consilier a demisionat din comisii, in semn de protest

  Lectie usturatoare din partea unui consilier local. Sorin Olariu de la PMP a demisioanat din trei comisii tehnice, unde legislativul local are reprezentanti, pentru...

  Dar din dar, pentru sănătate. Părinții Nicoletei au donat pentru Mateo, un copilaș operat pe creier

  Gest impresionant din partea familiei Nicoletei, adolescenta din Pascani diagnosticata cu o boala grava. Parintii fetei au donat 1.000 de euro din donatiile primite...

  Pașcaniul se împrumută pentru investiții, cu acordul tuturor consilierilor

  Municipiul Pascani se imprumuta cu 4 milioane de lei pentru confinantarea unor investitii din fonduri europene mostenite de la fosta administratie. Pe ordinea de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI