15 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Rezultatele simulării examenului de Bacalaureat la Pașcani, Târgu Frumos și Hîrlău

Au sosit rezultatele la simulările examenului de Bacalaureat ce a avut loc la începutul acestei luni. Elevii păşcăneni au aşteptat cu emoţii notele, însă şi profesorii şi părinţi au fost nerăbdători să vadă rezultatele.

Astfel la Colegiul Naţional M. Sadoveanu din Paşcani procentul de promovabilitate pentru elevii de clasa a XII a a fost de 74,85%. Notele obţinute de elevii claselor de-a XI a ridicat procentul la 80,28%.

La celelalte licee din Paşcani procentul de promovabilitate nu a depăşit 50%. Astfel la Liceul Teoretic Miron Costin din Paşcani din numărul total de elevi care au participat la simularea examenului de Bac doar 47,9% au reuşit să obţină notă 6. În aceeaşi situaţie se află şi Colegiul CF Unirea din Paşcani unde procentul a fost de 31,82%.
La liceele din Târgu Frumos şi Hîrlău procentul de promovabilitate a fost peste 50%. La Colegiul Naţional Ştefan cel Mare din Hîrlău 65,5%, Liceul Teoretic Ion Neculce 43,59% si Liceul Special Moldova 57,14%
La toate unităţile de învăţământ vor fi luate măsuri remediale. Acestea includ continuarea pregătirii suplimentare la materiile ce vor fi susţinute la Bac, analizare în clasa sau individual a greşelilor apărute, teste recapitulative şi metode de lucru diferenţiat pentru elevii care au obţinut note între 4 şi 6.

Reamintim că examenul de maturitate va fi susţinut de elevii de clasa a XII în perioada iunie iulie. Primele probe ale Bacalaureatului vor fi cele de competenţe care vor debuta pe 13 iunie, iar examenele scrise vor începe pe 4 iulie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow
Articolul precedentAnunt pierdere
Articolul următorAccident fără victime pe Ceferiștilor