More

  Rezultatele sahistilor pascaneni la ”Cupa Palas a Municipiului Iasi ”


  COMUNICAT: Saptamana ce tocmai s-a incheiat ,a prilejuit desfasurarea mai multor competitii sahiste in Iasi, adresate atat sahistilor legitimati fie ei juniori sau seniori ,cat si copiilor nelegitimati si amatorilor. Organizarea a fost asigurata de Clubul Sportiv Micul Sahist Iasi in colaborare cu Asociatia Judeteana de Sah Iasi si Palas Iasi.
  In sala Verdi din incinta complexului Palas Iasi a debutat joi 06.12.2018 ”Cupa Palas a Municipiului Iasi ” structurata in trei sectiuni , Open A adresat juniorilor si seniorilor , Open B adresat juniorilor sub 10 ani si Open C (concurs de blitz) primele doua cu trimitere la FIDE (Federatia Internationala de Sah).
  Concursul s-a desfasurat in sistem elvetian ,cu timp de gandire de 90 de minute +30 de secunde la mutare pentru fiecare jucator, cele 7 runde necesare stabilirii clasamentului, fiind repartizate de-a lungul a 4 zile de concurs din care 3 zile cu runda dubla. De la cele doua cluburi de sah din Pascani au participat 8 sportivi legitimati , 6 dintre ei la Open A si 2 la Open B.
  La finele competitiei si stabilirea clasamentelor pe grupe de Elo si varsta, 4 dintre ei au reusit sa se situeze pe podium astfel:


  Tatarusanu Eric CSM Pascani locul I categoria baieti U10 -Open B ;
  Morariu Daniel CSM Pascani Locul I categoria Elo 1700-2000 – Open A;
  Pislariu Stefanel-Vasilica CSM Pascani locul II categoria Elo 1700-2000 – Open A;
  Turcu Vasile Clubul Minerva Pascani locul III categoria Elo 1002-1500 – Open A.

  Un debut incurajator in competiile copiilor legitimati , l-a avut si sportivul Bostan George-Stefan legitimat la CSM Pascani, care la cei 7 ani a reusit sa acumuleze 3 puncte , insuficiente insa pentru clasarea pe podium.
  Tot in cadrul Cupei Palas , sambata 08.12.2018 s-au desfasurat si concursurile de sah, adresate copiilor nelegitimati de clasa pregatitoare si clasele I-IV.
  Si aici Pascaniul a fost reprezentat de Manciuc Nistor Matei , copil ce se pregateste la CSM Pascani , care cu 3.5p din 4 posibile s-a clasat pe locul III in concursul pentru clasele I-IV.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Forbes anunta primul fotbalist miliardar din istorie

  Starul portughez Cristiano Ronaldo, atacantul echipei Juventus Torino, a devenit primul fotbalist din istorie care a reusit sa stranga un miliard de dolari pe...

  UEFA a decis să amâne Euro 2020 pentru anul viitor

  Campionatul European de fotbal Euro 2020 urmează să fie amânat pentru anul viitor din cauza coroanvirusului. Decizia va fi anunțată oficial de UEFA.  Campionatul European...

  Vikings Gym Pascani, din nou pe podium

  Sportivii clubului Vikings Gym Pașcani  au urcat din nou pe podium.  De la ultima competiție  la care au participat, mai exact Cupa Bushido, tinerii s-au întors...

  Opinii