2.8 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Rezultatele sahistilor pascaneni la ”Cupa Palas a Municipiului Iasi ”

COMUNICAT: Saptamana ce tocmai s-a incheiat ,a prilejuit desfasurarea mai multor competitii sahiste in Iasi, adresate atat sahistilor legitimati fie ei juniori sau seniori ,cat si copiilor nelegitimati si amatorilor. Organizarea a fost asigurata de Clubul Sportiv Micul Sahist Iasi in colaborare cu Asociatia Judeteana de Sah Iasi si Palas Iasi.
In sala Verdi din incinta complexului Palas Iasi a debutat joi 06.12.2018 ”Cupa Palas a Municipiului Iasi ” structurata in trei sectiuni , Open A adresat juniorilor si seniorilor , Open B adresat juniorilor sub 10 ani si Open C (concurs de blitz) primele doua cu trimitere la FIDE (Federatia Internationala de Sah).
Concursul s-a desfasurat in sistem elvetian ,cu timp de gandire de 90 de minute +30 de secunde la mutare pentru fiecare jucator, cele 7 runde necesare stabilirii clasamentului, fiind repartizate de-a lungul a 4 zile de concurs din care 3 zile cu runda dubla. De la cele doua cluburi de sah din Pascani au participat 8 sportivi legitimati , 6 dintre ei la Open A si 2 la Open B.
La finele competitiei si stabilirea clasamentelor pe grupe de Elo si varsta, 4 dintre ei au reusit sa se situeze pe podium astfel:

Tatarusanu Eric CSM Pascani locul I categoria baieti U10 -Open B ;
Morariu Daniel CSM Pascani Locul I categoria Elo 1700-2000 – Open A;
Pislariu Stefanel-Vasilica CSM Pascani locul II categoria Elo 1700-2000 – Open A;
Turcu Vasile Clubul Minerva Pascani locul III categoria Elo 1002-1500 – Open A.

Un debut incurajator in competiile copiilor legitimati , l-a avut si sportivul Bostan George-Stefan legitimat la CSM Pascani, care la cei 7 ani a reusit sa acumuleze 3 puncte , insuficiente insa pentru clasarea pe podium.
Tot in cadrul Cupei Palas , sambata 08.12.2018 s-au desfasurat si concursurile de sah, adresate copiilor nelegitimati de clasa pregatitoare si clasele I-IV.
Si aici Pascaniul a fost reprezentat de Manciuc Nistor Matei , copil ce se pregateste la CSM Pascani , care cu 3.5p din 4 posibile s-a clasat pe locul III in concursul pentru clasele I-IV.

DE LA ACELAȘI AUTOR