8.8 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021
Array

REZULTATELE FINALE ale profesorilor la examenul de definitivat

Dupa solutionarea contestatiilor, rata de promovare la examenul de definitivare in invatamant a crescut in judetul Iasi cu aproximativ 3 procente, de la 49,19%, la 53,05%. In urma recorectarii lucrarilor, alti 12 candidati au reusit sa obtina cel putin nota 8, ceea ce inseamna ca, in total, au promovat in aceasta sesiune 165 de profesori din cei 311 care au sustinut proba scrisa pe 18 iulie.
Printre cei care au promovat definitivatul dupa contestatii se numara si un cadru didactic de la Scoala Slobozia (Voinesti), care picase examenul in doua sesiuni anterioare, din 2010 si 2012. Daca dupa recorectarea lucrarii nu ar fi obtinut nota de promovare (8), profesorul in cauza ar fi ramas in sistem cu statutul de suplinitor, in conditiile in care metodologia prevede ca examenul de definitivare in invatamant poate fi sustinut de cel mult trei ori.
VEZI REZULTATELE candidaţilor din JUDETUL IASI
Fata de anul trecut, cand rata finala de promovare inregistrata la nivel judetean era de 73,03%, rata finala actuala este mai mica cu aproximativ 20 de procente.
“Examenul de definitivare in invatamant este cu siguranta unul foarte serios, care trebuie pregatit din timp. Nota 8 reprezintă un prag ridicat, greu de atins pentru profesorii fara multa experienta la catedra, mai ales din cauza celor 3 puncte alocate subiectului de metodica. Astfel, este posibil ca o teza cu punctaj mare la subiectele de specialitate sa nu obtina nota 8 din cauza subiectului de metodica”, a subliniat Sabina Manea, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar.
Candidaţii prezenţi la examenul de definitivare au avut de susţinut două probe. Prima, care s-a desfăşurat în perioada ianuarie – iunie, a constat în susţinerea a două inspecţii speciale la clasă şi a avut caracter eliminatoriu.
Ministerul Educaţiei a decis ca la sesiunea din acest an nota minimă de promovare a examenului naţional de definitivare în învăţământ să fie 8, şi nu 7 cum a fost până acum. O altă noutate adoptată de MEN a fost acordarea dreptului de a participa la acest examen şi debutanţilor cu un an vechime la catedră.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Monica Berescu, deputat USR PLUS: “Agresorii sexuali ai minorilor nu mai scapă de închisoare”

Astăzi a fost depus proiectul de lege prin care orice act sexual cu un minor sub 14...

Lemnele de foc s-ar putea ieftini. TVA-ul ar putea fi redus la 5%

Comisia de buget-finanţe a Senatului a adoptat, marţi, un raport de admitere pentru proiectul de lege al...

Bilanț îngrijorător după o săptămână de școală. Zeci de elevi și profesori din județ confirmați cu virusul COVID 19

Bilant ingrijorator dupa numai o saptamana de scoala cu prezenta fizica. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

Orașul Hârlău, localitățile Pârcovaci și Maxut (parțial) rămân fără apă joi

Lucrări de igienizarea a rezervorului de apă potabilă din localitatea Hârlău În scopul igienizării rezervorului de apă potabilă...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI