More

  REZULTATELE FINALE ale profesorilor la examenul de definitivat

  Array

  Dupa solutionarea contestatiilor, rata de promovare la examenul de definitivare in invatamant a crescut in judetul Iasi cu aproximativ 3 procente, de la 49,19%, la 53,05%. In urma recorectarii lucrarilor, alti 12 candidati au reusit sa obtina cel putin nota 8, ceea ce inseamna ca, in total, au promovat in aceasta sesiune 165 de profesori din cei 311 care au sustinut proba scrisa pe 18 iulie.
  Printre cei care au promovat definitivatul dupa contestatii se numara si un cadru didactic de la Scoala Slobozia (Voinesti), care picase examenul in doua sesiuni anterioare, din 2010 si 2012. Daca dupa recorectarea lucrarii nu ar fi obtinut nota de promovare (8), profesorul in cauza ar fi ramas in sistem cu statutul de suplinitor, in conditiile in care metodologia prevede ca examenul de definitivare in invatamant poate fi sustinut de cel mult trei ori.
  VEZI REZULTATELE candidaţilor din JUDETUL IASI
  Fata de anul trecut, cand rata finala de promovare inregistrata la nivel judetean era de 73,03%, rata finala actuala este mai mica cu aproximativ 20 de procente.
  „Examenul de definitivare in invatamant este cu siguranta unul foarte serios, care trebuie pregatit din timp. Nota 8 reprezintă un prag ridicat, greu de atins pentru profesorii fara multa experienta la catedra, mai ales din cauza celor 3 puncte alocate subiectului de metodica. Astfel, este posibil ca o teza cu punctaj mare la subiectele de specialitate sa nu obtina nota 8 din cauza subiectului de metodica”, a subliniat Sabina Manea, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar.
  Candidaţii prezenţi la examenul de definitivare au avut de susţinut două probe. Prima, care s-a desfăşurat în perioada ianuarie – iunie, a constat în susţinerea a două inspecţii speciale la clasă şi a avut caracter eliminatoriu.
  Ministerul Educaţiei a decis ca la sesiunea din acest an nota minimă de promovare a examenului naţional de definitivare în învăţământ să fie 8, şi nu 7 cum a fost până acum. O altă noutate adoptată de MEN a fost acordarea dreptului de a participa la acest examen şi debutanţilor cu un an vechime la catedră.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

  Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând...

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI