12.4 C
Paşcani
luni, septembrie 26, 2022
Array

Rezultatele Concursului interjudețean de matematică ”Speranțe Olimpice”

- Advertisement -

Sâmbătă la Pașcani s-a desfășurat a XV-a ediție a Concursului de matematică aplicată, ”Speranțe Olimpice” la care au participat peste 550 de copii pasionați de această disciplină din 5 județe ale țării. Cu premii numeroase s-au remarcat câteva școli din Iași, iar invitat de onoare a fost Temistocle Bârsan, lector doctor la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” din Pașcani a găzduit sâmbătă începând cu orele 9.00, a XV-a ediție unui renumit concurs interjudețean de matematică aplicată, în cadrul căruia peste 550 de elevi din clasele primare și gimnaziale s-au întrecut în rezolvarea de probleme și exerciții de dificultate ridicată. Invitatul special al acestui eveniment a fost Temistocle Bîrsan, coordonatorul revistei “Recreații matematice”, care colaboreaza de mulți ani cu profesorii din Pașcani prin intermediul unui parteneriat.
temistocle barsan
Anul acesta s-au remarcat printr-o pregătire deosebită elevii de la Școala „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Iași, obținând 8 premii pentru învățământul primar, alături de Colegiul Național Iași, care a plecat de la această competiție cu 9 premii, pentru învățământul gimnazial. Și elevii de la școala organizatoare au obținut 4 premii pentru învățământul gumnazial, iar interesul tuturor participanților a fost unul deosebit, stimulând spiritul competitiv în cadrul acestei discipline.
copii concurs
Premianții au fost recompensați cu diplome, medalii şi cărţi, iar la organizarea concursului au participat în calitate de voluntari, și liceeni implicați ai instituției. Menționăm că acest concurs se desfăşoară în fiecare an cu ocazia Zilelor Colegiului Național ”Mihail Sadoveanu” din Paşcani şi are ca scop promovarea acestei discipline și creșterea interesului copiilor pentru matematică prin participarea la competiții. Mai precizăm că în urma ultimelor prevederi legislative atât înscrierea, cât și participarea la astfel de concursuri nu presupune taxe de înscriere, singurele costuri suportate de partcipanți fiind cele legate de transport.

Rezultatele competiției pot fi vizualizate pe pagina competiției speranteolimpice.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow