5.5 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Rezultatele anchetei în scandalul violului de la Centrul de Plasament Paşcani. Conducerea a fost schimbată, victima ar fi acceptat să întreţină relaţii sexuale

Centrul de Plasament Sfantul NicoaleRasturnare de situatie in cazul elevei unui centru de plasament din Pascani care ar fi fost violata. Angajatul care a profitat de deficientele copilei va fi cercetat pentru act sexual cu un minor si nu pentru viol.

Din cercetarile facute pana in acest moment de politistii pascaneni, reiese ca minora ar fi acceptat sa intretina relatii sexuale cu barbatul in varsta de 50 de ani.

Vasile Negura era angajat pe post de instalator la Centrul de Plasament “Sf. Nicolae” iar la scurt timp dupa ce incidentul a ajuns in atentia presei locale, si-a dat demisia.

Fapta pentru care pascaneanul trebuia sa dea explicatii s-a petrecut la jumatatea lunii iunie, cand a luat-o cu masina, pe eleva de 15 ani, de la Scoala Speciala, unde se afla la cursuri. Angajatii Centrului de Plasament au intrat la banuieli deoarece copila a ajuns la cateva ore intarziere in curtea institutiei.

Dupa mai multe intrebari, minora le-a povestit cum s-a intamplat grozavia iar la scurt timp conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi a sesizat autoritatile.

Potrivit purtatorului de cuvant, Tiberiu Bantas, fata a fost consiliata de psihologi pentru a putea trece peste aceasta intamplare nefericita.

In prezent, lucratorii de politie continua cercetarile iar daca fostul angajat va fi gasit vinovat risca pana la 10 ani de inchisoare pentru ca a profitat de minora.

De mentionat, este ca la scurt timp sefa Centrului de Plasament, Viorica Magris a fost propusa pentru pensionare iar functia de director a fost preluata de Maria Iuganu, care actualmente raspunde si de cele doua institutii ale DGASPC din zona vale.

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow