More

  Rezultatele alegerilor locale la comune

  Array

  Aproape toţi primarii de la comune au rămas în funcţie după alegerile din 5 iunie. Unii dintre ei au câştigat categoric în faţa contracandidaţilor în timp ce alţii la limita.

  Printre cei cu un larg sprijin din partea cetăţenilor se numără primarul de la Heleșteni, Constantin Hîra care a obţinut un nou mandat cu un procent de 63,15%. Un alt candidat care a obţinut peste 50 la sută din voturi este edilul din Moţca, Constantin Serioja Hobincă şi Ioan lazăr din comuna Lespezi.

  De asemenea în zona Hîrlaului au rămas în funcţie după alegerile de ieri vechii primari. Astfel 90% dintre locuitorii comunei Deleni i-au acordat votul pentru un nou mandat primarului, Dumitru Prigoreanu, iar la Scobinți funcția de primar va fi ocupată de Gheorghe Hrițcu.

  În Cristeşti şi Vînători puţin peste 10 voturi au făcut diferenţa. Astfel, proaspăt reales în funcţie, edilul comunei Vînători, Constantin Lupu a câştigat conducerea pentru următorii 4 ani la doar 17 voturi diferenţa faţă de următorul contracandidat de la PNL.

  O surpriză a fost la Primăria comunei Miroslovești, unde fostul primar PSD a pierdut conducerea localităţii în favoarea liderului UNPR, Constantin Cojocaru. Viceprimarul localităţii în următorii 4 ani va fi profesorul Liviu Matei.

  În această dimineaţă fostul edil al localităţii, şi-a recunoscut înfrângerea şi l-a felicitat pe câştigător printr-un mesaj postat pe reţelele de socializare. ”Felicitări tuturor celor care şi-au exercitat ieri dreptul la vot! Mulţumesc tuturor celor care m-au votat pe mine şi echipa mea. De data aceasta a trebuit să cunoaştem şi cum este să câştige alcineva. Probabil contracandidaţii noştri au fost mai motivaţi decât noi. Felicitări noului primar, Costel Cojocaru, mult succes lui şi echipei sale de consilieri care va administra comuna Miroslovești în următorii patru ani”, scrie Ionuț Gospodaru.

  Singura localitate unde s-a ştiut cine va fi primar după alegerile locale din 5 iunie este comuna Ciohorani, unde Simion Ticu a fost singurul candidat pentru fotoliul de primar. La Ruginoasa, primar în următorii 4 ani va fi Dănuţ Nechifor, membru PSD.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  Profesorii solicita 50% reducere la transportul public local

    Profesorii si personalul contractual din scolile pascanene care fac naveta in suburbii,  ar putea beneficia de reducerea cu 50% a costului abonamentelor pe transportul...

  Femeie din Cristești dată dispărută

  Poliţiştii ieşeni caută o femeie care a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit. Persoanele care deţin informaţii care să ajute la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI