More

  Rezultate surprinzatoare la Bacalaureat pentru elevii din Iasi! Ce s-a intamplat cu notele anul acesta

  Array

  Rezultate surprinzatoare la Bacalaureat pentru elevii din Iasi!
  Ce s-a intamplat cu notele anul acesta

  Anul acesta, rezultatele la examenul de Bacalaureat starnesc reactii controversate mai mult ca oricand si scot la iveala situatia ingrijoratoare din sistemul de invatamant romanesc. De ce sunt rezultatele atat de slabe? Daca e sa ne luam dupa spusele liceenilor, acestia dau vina fie pe subiectele prea dificile, fie pe diverse greseli de exprimare in enunturile primite. De cealalta parte, profesorii sustin ca elevii nu mai sunt deloc interesati de scoala si, in schimb, isi petrec timpul pe Internet. Indiferent de situatie, un lucru este cert! Elevii aloca din ce in ce mai putine ore studiului, iar acest lucru se reflecta in mod direct in notele obtinute la Bac.

  Cu scopul de a analiza evolutia ratei de promovare la Bac a elevilor din Iasi in ultimii doi ani si pentru a vedea pe ce pozitii se situeaza acesta in topul celor mai bune judete din acest punct de vedere, specialistii Books Express au realizat un studiu de piata pe baza datelor oferite de Google in 2015 si 2016.

  Spre deosebire de sesiunea iunie-iulie 2015 a Bacalaureatului, cand 76,30% dintre elevii din Iasi au luat nota de trecere la examen, fiind pe locul 6 la nivel national, in 2016 s-a inregistrat o crestere de numai 0,20%. Cifrele scot in evidenta faptul ca liceenii din judetul Iasi au invatat aproximativ la fel anul acesta, iar judetul Iasi a ramas pe acelasi loc in topul national. Cu toate acestea, dintr-un total de 56 de medii de 10 in toata tara, judetul Iasi are 2 medii generale de 10, in scadere fata de anul trecut.

  De asemenea, o alta parte a analizei Books Express scoate la iveala modul in care s-au schimbat preferintele locuitorilor judetului Iasi pentru carti, existand o legatura stransa intre aceste rezultate si notele obtinute de elevi la examenul de Bacalaureat. Cati tineri din judetul Iasi mai citesc in zilele noastre? Si, mai ales, care sunt cartile de care sunt atrasi? Intr-o perioada in care tot mai multi specialisti in domeniul educatiei trag semnale de alarma in legatura cu lipsa de preocupare a tinerilor pentru lectura si studiu, acestia isi indreapta atentia catre alta directie.

  In acest sens, o crestere spectaculoasa s-a inregistrat la cartile de colorat pentru adulti, fiind un nou trend pe plan autohton, cu tot mai multe persoane care achizitioneaza online astfel de produse. In Iasi, este vorba despre o majorare de peste 682,83% in ultimul an, ceea ce denota faptul ca aceste carti si-au castigat notorietatea intr-un timp foarte scurt.

  “Cartile reprezinta un domeniu complex, paleta de produse fiind foarte variata. In mod surprinzator, cartile de colorat pentru adulti au devenit tot mai cautate”, a declarat Bogdan Dumitru, Managing Partner Books Exppress

  In ceea ce priveste interesul pentru cartile in limba engleza versus cele din literatura romana, din analiza Books Express reiese faptul ca liceenii din judetul Iasi au fost mai atrasi de autorii clasici romani. La aceasta categorie s-a inregistrat o crestere de 2,45% in ultimul an, in timp ce volumul de cautari de pe Google pentru cartile in limba engleza s-a majorat cu 8,82%. Acest lucru pozitioneaza judetul Iasi pe locul 23 in topul national cu privire la interesul pentru volumele in limba lui Shakespeare.

  Analiza Books Express a identificat si cele mai populare carti pe care locuitorii judetului Iasi le ofera cadou. „Pe prima pozitie in top se afla World of Warcraft, urmata de Mechanical and Metal Trades Handbook si The Toyota Way Fieldbook”, incheie Bodgan Dumitru.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Dezbatere privind transportul public din Pașcani

  Primaria Municipiul Pascani propune spre dezbatere publica un proiect de hotarare ce prevede modificarea regulamentului de transport public local. In noua varianta este vorba...

  Impozite locale 2021: Ce trebuie să știe persoanele fizice, în acest an, despre dările pentru clădiri, terenuri și mașini

  Cei care erau proprietari pe mijloace de transport, clădiri sau terenuri la sfârșitul lui 2020 trebuie să plătească în acest an impozit pentru fiecare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp