Array

Rezultate meritorii la concursuri de chimie și educație plastică. Elevii și profesorii de la Colegiul Sadoveanu, în top la nivel de județ și de țară

Două eleve silitoare și pasionate de chimie s-au întors de la faza națională a Concursul Național de Chimie pentru clasa a VII-a „Raluca Rîpan„cu rezultate deosebite, având în vedere că e prima lor participare de acest gen și că este vorba de o competiție foarte dificilă, cu caracter de olimpiadă.

Alexandra Tudorache și Andrada Pavel din clasa a VII-a B de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu”, din Pașcani, coordonate de Otilia Pintilie, profesoara care le-a insuflat pasiunea pentru această disciplină, au obținut o mențiune specială în urma participării la acest concurs național, desfășurat în perioada 12-14 iunie la Constanța.

Subiectele au avut un grad foarte ridicat de dificultate, necesitând cunoștinte ce se studiază în clasele de liceu și chiar în primul an de facultate, iar concursul a presupus pentru etapa națională și o probă practică, pentru care elevele s-au pregătit cu mult interes.

Menționăm că cele două eleve de la Colegiul Sadoveanu au făcut parte din lotul ieșean alături de 5 elevi de la colegii renumite din Iași(4 elevi de la Colegiul Național Iași și un elev de la Colegiul Național „Costache Negruzzi`), iar anul acesta faza națională a Concursului Național de chimie „Raluca Rîpan„a adunat 126 de elevi pasionați de chimie, din toate județele țării.

Rezultate de top și pentru o elevă pasionată de artă plastică, ce studiază la aceeași școală din Pașcani: Ștefana Crăciun, din clasa a VII-a A, îndrumată de profesorul său Pădurariu Petru a obținut Premiul I, ca și anul trecut în cadrul Concursului județean ”Mărul-regele fructelor”, aflat la a III-a ediție și desfășurat pe 12 iunie la Palatul Copiilor din Iași.
diploma Ștefana
Lucrarea sa intitulată ”Mărul-izvor de sănătate și vitalitate”, a fost pe primul loc al competiției, la secțiunea de desen, iar Ștefana nu este la primul rezultat de acest gen, anul trecut obținând tot premiul I în cadrul aceluiași concurs.
IMG_20150615_135025
Precizăm că Ștefana Crăciun este pasionată de arta plastică de când era foarte mică, abordând cu îndrăzneală diverse tehnici în reprezentarea plastică a temelor. Ea a participat la numeroase competiții în domeniu, fiind obișnuită cu astfel de premii.De amintit este și ultimul său rezultat de excepție, premiul I la secțiunea Pictură, din cadrul Concursului de Arte Plastice a Olimpiadei Mică, ce a avut loc pe data de 9 mai la Colegiul Național de Artă ”Octav Băncilă”, din Iași.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...