11 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Rezultate frumoase la fizică

A început sezonul olimpiadelor școlare și elevii din Pașcani se remarcă în fiecare an prin rezultate frumoase.
Doi elevi de la Colegiul Național ” Mihail Sadoveanu ”, îndrumați de Coca Dumitrache, au obținut deja două premii la olimpiada județeană de fizică de pe data de 14 februarie. Este vorba despre Cristian Târpescu din clasa a VI-a, care a obținut premiul al doilea și Radu Roșu din clasa a 8-a, care s-a situat pe al treilea loc.
Elevii de la Sadoveanu au participat și la un important concurs în domeniu, de data aceasta unul online. Este vorba despre Concursul Naţional de fizică PHI, organizat de Centrul Regional pentru Tineri Capabili de Performanţă, Iaşi, în colaborare cu Facultatea de Fizică şi Centrul regional de învăţământ la distanţă, Universitatea “Al. I. Cuza” , Iaşi.
Rezultatele elevilor participanți sunt de menționat , doi elevi de clasa a VI-a au obținut premii fruntașe: Cristian Târpescu, premiul II și Frăsilă Ștefan, premiul III, fiind coordonați de Coca Dumitrache.
Și elevii de liceu îndrumați de Viorel Banu au obținut premii : Bostan Remus a abținut premiul al II-lea și Enache Bogdan , premiul al III-lea.
Tot la acest concurs s-au obținut și mențiuni : Petrea Irina, Apostol Ovidiu, Stumbea Anca, Iuga Denis, Enache Bogdan, Filote Cornelia, Nicolau Maria.
În această perioadă, la fiecare sfârșit de săptămână se desfășoară concursuri și olimpiade școlare, așadar elevii au ocazia să se remarce și să obțină premii importante, fapt demonstrat în fiecare an și de elevii din Pașcani.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow