More

  Rezultate Bacalaureat sesiune de toamnă. Vezi ce notă ai luat

  Array

  Sfarsit de emotii pentru absolventii claselor a XII a care au sustinut Bacalaureatul in sesiunea de toamna. Astazi pe site edu.ro au fost afisate primele rezultate, din cei peste 100 de elevi inscrisi doar jumatate au promovat examenul.

  Astazi pana la orele 20.00 cei nemultumiti pot depune contestatii, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate pe 1 septembrie.

  Vezi notele pe institutiile de invatamant din Pascani:

  Colegiul National ”M. Sadoveanu”
  Liceul Teoretic ”M. Costin”
  Colegiul Tehnic ”CF Unirea”
  Liceul Tehnologic ”Mihai Busuioc”
  Liceul Economic ”N. Iorga”

  Reamintim ca singurul Centru de Examinare din apropierea municipiului Pascani a fost la Targu Frumos.

  Înainte de depunerea contestaţiilor, procentajul de promovabilitate la nivelul judeţului Iaşi este de 31.95%, al treilea la nivel naţional, însă cu 2.20% mai mic faţă de etapa similară a anului 2015. Dintre candidaţii admişi, 34.37% reprezintă absolvenţi ai seriei curente, 26.32% provenind din seriile anterioare. Media naţională de promovare pentru sesiunea august-septembrie este de 24.1%.

  La nivelul disciplinelor de examen, s-a înregistrat un procentaj de 82.48% promovabilitate la Limba română şi de 68.93% la Matematică. În judeţul Iaşi, au fost înscrişi 1262 de candidaţi dintre care 1011 au fost prezenţi. Din totalul celor 323 de elevi care au promovat examenul, 268 au obţinut medii între 6.00-6.99, 49 s-au încadrat în intervalul 7.00-7.99, iar 6 candidaţi au promovat examenul cu medii cuprinse între 8.00 şi 8.99. Din totalul celor 686 de candidaţi respinşi, 217 au obţinut medii între 5.00 şi 5.99.

  „Rezultatele parţiale, înainte de etapa contestaţiilor pentru sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat sunt, aşa cum estimam, modeste, dar încurajatoare faţă de o estimare iniţială de sub 30%. Putem avea în vedere o uşoară creştere a cifrei de promovabilitate, provenind din zona celor 217 de candidaţi care au obţinut medii cuprinse între 5.00-5.99. Dincolo de dificultăţile inerente ale absolvenţilor care au susţinut examenul de Bacalaureat, apreciem efortul şi dorinţa de a finaliza studiile liceale cu acest examen, concretizate prin poziţionarea judeţului nostru pe locul al treilea în ierarhia naţională,” a declarat prof. dr. Camelia Gavrilă, inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI