1 C
Paşcani
duminică, decembrie 4, 2022
Array

Revolutie la regii. Consiliul Local a fortat schimbarea Consiliilor de Administratie. Secretarul si directorii de la apa si caldura au fost executati

Scandal fara precedent in legislativul pascanean, intrunit astazi in sedinta extraordinara. Principalele proiecte de pe ordinea de zi au fost cele cu privire la aprobarea componentei Consiliilor de Administratie de la RAGCL, Prest Serv Apa SA si Ecosalubritatea SA precum si durata mandatului si indemnizatia lunara, cele trei proiecte neavand viza de legalitate din partea secretarului Primariei.
Dupa zeci de minute de balbaieli si contre, intre secretar si primar, consilierii locali au decis prin vot secret numirea noilor membri din CA-urile celor trei societati.
Astfel din conducerea regiei locale de termoficare vor face parte Sorin Nacuta, actualul inginer sef ,care a obtinut 13 voturi din 15, Gelu Nedelcu cu 10 voturi si Dumitru Isticioaia de la Finantele Locale, 10 voturi. Nu au fost aprobati secretarul Mircea Zuzan care a obtinut doar 2 voturi si actualul director Geta Sandu care a obtinut 3 voturi.
Surprize au fost si la societatea de apa si canal . Din conducere vor face parte Adriana Dondas – secretara la PSD Pascani – 12 voturi, Vasile Aparaschivei, fostul dir ec de la Remar Pascani- 12 voturi si omul de afaceri Iulian Moraru – 11 voturi. Si in acesc caz directorul societatii a primit un vot de neincredere , Ioan Prisecru find sprijinit doar de un singur consilier local, la fel ca si secretarul Mircea Zuzan.
Singura societate unde directorul a ramas in componenta CA-ului este cea de salubritate. Eduard Dumea a obtinut 14 voturi, Dana Marcovschi, dir ec de la RAGCL – 12 voturi iar Iulian Moraru – 11 voturi, cei trei urmand sa faca parte din conducerea Ecosalubritatea SA Pascani. Mircea Zuzan nu a primit decat un singur vot iar Razvan Gheorghiu doua voturi.
In aceesi sedinta consilierii locali au stabilit si indemnizatia lunara pentru membrii consiliilor de administratie. Consilierul PSD Vasile Plesca a propus ca acesta sa nu fie mai mare decat cea a alesilor locali, de 720 lei brut in loc de 1000 cat era in proiectul de hotarare, propunere care a fost aprobata. In acelasi contet consilierul PPDD Ioan Danu a propus fara success ca in primele sase luni din mandate membrii CA sa nu fie platiti, pana nu vor face dovada priceperii lor.
Mentionam ca din fiecare Consiliu de Admnistratie au fost ocupate doar cate 3 posturi, urmand sa fie scoase la concurs restul de pana la 5. De asemenea in maxim 90 de zile Consiliul Local trebuie sa aprobe contractile de mandat, cu obligatiile si criteriile de performanta pentru fiecare membru in parte. Mandatul acestora va fi de 4 ani de zile.

 

Orizont.info

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow