More

  “Revoluţia fiscală”, efecte la Paşcani: Nu majoram taxele şi impozitele, tăiem cheltuielile, – 5 milioane la buget

  Recentele măsuri guvernamentale adoptate prin modificările aduse la Codul Fiscal vor avea un impact negativ asupra bugetului local. Din cauza reducerii impozitului pe venit, de la 16 la 10%, administratia locala va primi mai puţin din cotele defalcate cu aproximativ 30%. Primarul Dumitru Pantazi spune că gaura din buget ar putea fi de 4 până la cca 5 milioane de lei, aproape jumătate din bugetul anual de investiţii.

  În acest an municipalitatea a încasat cca 15 milioane de lei din cotele repartizate unităţilor administrativ-teritoriale. De la 1 ianuarie 2018 ele vor scădea la cca 10 milioane sau în cel mai fericit caz 11 milioane lei , dacă vor fi încasate şi compensaţiile promise de Guvern.

  Acesta diminuare va afecta bugetul pentru anul viitor dar nu şi investiţiile, spune edilul municipiului. Asta deoarece şi în acest an municipalitatea va încheia anul cu un excedent bugetar de peste 2 milioane de lei. Sunt bani împărţiţi la începutul anului pentru realizarea unor investiţii dar care nu au fost cheltuiţi din cauza intarzaierii procedurilor de licitaţie, De asemenea Primăria a semnat în acest an un contract de finanţare guvernamentală de peste 5,7 milioane de lei pentru reabilitarea străzii Gării iar banii alocaţi de la bugetul local au fost economisiţi.

  Pentru a face faţă,  primarul Pantazi spune că anul viitor nu vor fi majorate taxele şi impozitele locale ci vor fi diminuate cheltuielile materiale şi cele de personal. Executivul local lucrează deja la ajustarea organigramei pentru eficientizarea serviciilor şi eliminarea posturilor vacanţe.

  În schimb noile modificări fiscale nu îi vor afecta pe salariaţii instituţiei. Primarul municipiului spune că nici unul dintre ei nu va avea salariul net mai mic, după trecerea tuturor contribuţiilor în sarcina angajatului.

  Proiectul de buget şi lista de investiţii ar urma să fie supuse dezbaterii publice şi aprobării Consiliului Local cel mai probabil la începutul anului viitor, după aprobarea bugetului naţional.
  Menţionăm că până la sfârşitul anului Primăria Paşcani urmează să mai încaseze din cotele aprobate zilele trecute, de Consiliul judeţean Iaşi, 97 890 lei, Târgu Frumos 37 700 lei iar oraşul Hârlău 34 060 lei. De asemenea comună Tătăruşi va primi 52 130 lei, Valea Seacă 31 660 lei, Vânători 41 290 lei, Stolniceni Prajescu 50 090 lei, Mirosloveşti 43 050 lei, Motca 31 050 lei, Lespezi 42 300 lei, Deleni 117 310 lei iar Scobinţi 58 130 lei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Drept la replica, Primaria Pascani

  În vederea unei corecte informări a publicului, referitor la articolul apărut pe site-ul: www.bittv.info, în data de 8 aprilie 2021, cu titlul: „Primarul Pascaniului...

  A8: Tronsonul Ungheni – Tg.Neamț ar fi gata pe hârtie în anul 2023. Mâine, marș cu 500 de mașini

  A8: Tronsonul Ungheni - Tg.Neamț ar fi gata pe hârtie în anul 2023. Mâine, marș cu 500 de mașini. //

  Suburbiile Pascaniului, “spații rurale”. Taxa de salubritate ar trebui sa fie la jumatate

  Desi este greu de crezut, cele cinci suburbii ale Pașcaniului sunt declarate spații rurale, nu cartiere urbane ale municipiului. Nu de acum, ci de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet