16.3 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

“Revoluţia fiscală” – cum vor fi afectaţi salariaţii din Paşcani

Principalele societăţi din Paşcani, nu au de gând să diminueze salariile angajaţilor în urma noilor modificări aduse de Guvernul României la Codul Fiscal. Câştigurile nete lunare vor rămâne aceleaşi şi chiar urmeaza să crească anul viitor, după trecerea contribuţiilor de asigurări sociale în totalitate în sarcina angajatului.

Salariaţii celor mai mari unităţi de producţie din Paşcani nu trebuie să îşi facă griji că vor avea veniturile nete mai mici, după transferarea tuturor contribuţiilor de la angajator la angajat. Ele vor rămâne aceleaşi ca şi cele dinainte de modificare Codului Fiscal, prin ordonanţa de urgenţă tot mai contestată de sindicate şi mediul de afaceri. De exemplu conducerile grupului de firme Kosarom a luat decizia să majorare salariile brute pentru a acoperi în totalitate schimbările impuse de Guvern.
La Proinvest Group firma cu peste 450 de angajaţi erau deja prevăzute majorări pentru anul viitor cu 20% a salariilor brute.
Şi la Terox Prod SRL Paşcani, cei peste 1000 de angajaţi îşi vor păstra salariile nete. În plus conducerea societăţii analizează posibilitatea de a acorda şi o serie de bonusuri, pe parcursul anului viitor
Nici afacerile nu vor fi prea afectate susţin patronii păşcăneni deşi lipsa de predictibilitate şi stabilitate financiară îi deranjează pe toţi. Schimbarea salariilor aduce însă o muncă birocratică în plus şi anume semnarea actelor adiţionale cu toţi salariaţii şi înregistrarea lor.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow