19.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Revistele Colegiului „Sadoveanu”, premiate la Concursul Național de Reviste Școlare și Jurnalistică

Revistele Colegiului Național Sadoveanu din Pașcani, au obținut premiul II la Concursul Național de Reviste Școlare și Jurnalistică, etapă județeană.

 Este vorba despre Revista de specialitate franceză „SAC Á DOS”, coordonator  Anca Aparaschevei și Revista de spiritualitate ortodoxă”Calea spre Lumina”, coordonator Vasilică Dimitriu Sirghie. 

Proiectul Sac a Dos a demarat în 2014. De-a lungul anilor a luat numeroase premii, printre care și Certificatul lingvisticEuropean, cea mai importantă distincție pe care o poate primi un proiect lingvistic de această categorie.

Revista de cultură și spiritualitate Ortodoxă „Calea spre Lumină”, a apărut pentru prima dată în decembrie 2013, cubinecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Publicația se adresează părinţilor, copiilor și pedagogilor.

Concursul Național de Reviste Școlare și Jurnalistică este o competiţie cu tradiţie, adresată colectivelor de redacţie constituite din elevi aparţînând tuturor nivelurilor de învăţământ sub coordonarea cadrelor didactice, ce reuneşte anual cele mai diverse şi mai valoroase exerciţii de jurnalism din întreaga ţară. Anul acesta, în județul Iași s-au înscris 39 de reviste – caleidoscop, magazin, foi volante, reviste în limba franceză, în format fizic sau on-line, numere aniversare și altele, care au confirmat talentul jurnalistic al elevilor.

Criteriile de evaluare au vizat următoarele aspecte: cunoașterea genurilor și speciilor gazetărești, originalitate în elaborarea subiectelor, corectitudinea conținutului științific, ineditul titlului, prezentarea grafică și estetică, abordarea critică, valoarea instructiv-educativă a conținutului transmis, complexitatea tehnoredactării, adecvarea problematicii la interesele și nevoile grupului receptor.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow