2.8 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Revenirea la scoala pentru elevii din anii terminali. Masuri speciale in unitatile de invatamant (video)

Unitățile de învățământ pascanene pun în aplicare măsurile stabilite de Ministerul Educației și Cercetării în ceea ce privește prevenirea și protecția pe durata desfășurării activităților de pregătire pentru elevii claselor terminale, precum și pe perioada organizării examenelor naționale.

La Şcoala Gimnazială “Iordache Cantacuzino”,spre exemplu, doar 54 de elevi de clasa a VIII-a din cei 90 au optat pentru revenirea la școală între 2 și 12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale. Ceilalti vor continua pregatirea online. Unitatea de învățământ a pregătit deja sălile unde se vor desfășura cursurile.  Sunt pregătite 6 săli de clasa iar în fiecare dintre acestea vor învața 9 elevi.

În cele 8 zile copiii nu vor schimba nici sala și nici banca în care s-au așezat inițial. Intrarea se va face pe laterală dinspre Policlinică, iar ieșirea pe partea dinspre Parchet.

La intrarea în unitatea de învățământ, elevilor dar și cadrelor didactice li se va face un triaj epidemiologic de către un asistent medical desemnat.  Li se va verifică temperatura corporală care nu trebuie să depășească 37,3 grade Celsius și dacă au simptome ale virozelor respiratorii.

Pe toată durata activităților desfășurate în școală, atât elevii, cât și și profesorii vor purta mască de protecție iar elevii vor fi așezați în bănci astfel încât să aibă cel puțîn un loc liber în stânga și dreapta și un rând liber în față și spate. De asemenea programul de activitate și pauzele au stabilite cu respectarea măsurilor impuse în Ordinul Ministerului.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Consiliul Local Pașcani şi-a desemnat reprezentanţii în şcoli

Legislativul pascanean și-a desemnat consilierii locali care vor face...

Cadavru gasit intr-o canalizare de langa Primarie (foto)

Descoperire șocantă într-un canivou din apropierea Primăriei Pașcani. O...

Comuna Miroslovești va avea un Muzeu al Satului

Comuna Miroslovești va avea un Muzeu al Satului. Casa...

Spatiu pentru centru de dializa la Pașcani

Încă un pas în înființarea unui centru de dializa...