More

  Revelionul pe vechi – petrecere cu lăutari la Hanul Drăgușeni VIDEO

  Array

  Petrecere la Hanul Drăguşeni. Zeci de cetăţeni au serbat întraea în noul an alături de muzicanţi de renume şi lăutari. De pe mese nu au lipsit ţuică şi vinul casei alături de bucatele tradiţionale. Muzica interpretată la vioară sau acordeon, de artiştii din zona, a făcut ca orele să treacă pe nesimţite.

  han draguseni

  Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă, pe stil vechi a adunat la Hanul Darguseni sute de persoane din comună dar şi altele din Forăşti, Boroaia sau Mălini. Nu au lipsit colindătorii şi urătorii dar şi petrecăreţii care au ascultat muzică de calitate la un şpriţ şi o mâncare tradiţională.

  Artiştii care au încântat publicul prezent la locaţia rustică au fost lăutarul Gogu de la Moţca care a cântat la acordeon câteva românțe și Andrei Bordeianu alături de Dan Punei și orchestra.

  Amintim că peste un milion de adepţi ai Bisericii Creştin-Ortodoxe de Stil Vechi, îndeosebi ruşi lipoveni şi sârbi sărbătoresc în aceste zile trecerea în noul an. În Paşcani, Târgu Frumos şi comunele din împrejurimi sunt comunităţi de peste o mie de persoane.

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet