24.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Retelel de apa au fost interconectate. In caz de avarie, vom bea apa din conducta pentru Iasi

Pascanenii nu vor mai avea probleme cu furnizarea apei, in cazul unor avarii. Operatorul judetean a efectuat lucrarile de interconectare a retelei de aductiune a Pascaniului cu cea pentru municipiul Iasi. Mai exact intre cele doua magistrale a fost pusa o conducta de aproape 1 metru lungime si o vana care va fi deschisa doar cand vor fi probleme tehnice. In acest fel furnizarea apei la robinete nu va mai fi intrerupta.
Lucrarile au avut loc astazi, motiv petru care a fost intrerupta apa intre orele 11.00 si 15.00.
Reprezentantii ApaVital subliniaza faptul ca interconectarea retelor a fost facuta exclusiv pentru ca, in cazul unor avarii, pascanenii sa nu ramana fara apa sa cum sa intamplat pana acum. Ei sustin ca vana va fi permanent inchisa si ca va fi folosita doar in astfel de situatii asa incat apa din puturile Pascaniului sa nu fie pompata la Iasi, cum au presupus unii consilieri locali.
Mentioanm ca lucrarile de interconectare au fost incepute la jumatatea lunii octombrie, apoi abandonate din cauza vremii. Consilierii din opozitie au cerut operatorului sa sisteze lucrarile pe motiv ca nu ar fi fost anuntate iar Consiliul Local nu a dat un aviz in acest sens. Subiectul a fost abordat si in sedinta de astazi a legislativului local unde consilierii au cerut un punct de vedere oficial din partea secretarului municipiului. Irina Jitaru a explicat ca cel mai probabil actiunile operatorului de apa se inscriu in prevederile contractului de delegare prin care ApaVital este obligata sa intretina retelele si sa ia toate masurile necesare pentru furnizarea continua a apei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow