17.3 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023
Array

Reţele de apă au fost predate. Operatorul ieşean reia investiţiile la Pascani

Procedurile de transfer ale serviciilor publice de apă şi canalizare din Paşcani către Apă Vital au fost încheiate. Zilele trecute au fost semnate procesele verbale de predare/primire a reţelelor de aducţiune şi distribuţie după că cu câteva zile în urmă s-a întâmplat la fel cu staţia de epurare. În aceste condiţii operatorul ieşean Urmează să fie stabilită valoare de inventor a bunurilor în funcţie de care va fi achitata taxa de redevenţa pentru folosinţa lor, Din aceşti bani ar urma să achitate ratele la împrumutul BEI contractat pentru reabilitarea reţelelor de apă.
După preluarea retelelor, Apa Vital se pregăteşte de investiţii. Săptămâna viitoare ar urma să inceapa lucrarile de reabilitare a reţelelor pe strada Izvoarelor şi să fie date în folosinţă investiţiile finalizate încă de anul trecut. De asemenea vor fi amenajate cămine cu apometre generale, la fiecare scară de bloc, acolo unde nu sunt făcute astfel de investiţii.
Menţionăm că în ultima perioadă tot mai mulţi locatari vin să şi încheie contractele de furnizare la apă. Până acum problema a fost rezolvată în proporţie de 37% în scările de bloc şi aproape în întregime la case şi agenţi economici.

Alte articole