13.3 C
Paşcani
vineri, septembrie 24, 2021
Array

Reţea de traficanti de droguri destructurată de politisti

In perioada iunie-august 2013, in baza informatiilor obtinute, procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Iasi si poliţişti judiciari din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna – D.I.P.I., au supravegheat activitatea infractionala a patru tineri, despre care existau date ca au preocupari in sfera traficului de droguri (canabis).
In baza datelor obtinute, in noaptea de 08-09.08.2013, orele 00.00 – 01.00, s-a reusit prinderea in flagrant, pe comunicatia Iasi – Suceava, a patru tineri in timp ce valorificau cantitatea de 550 grame substanta vegetala de culoare verde-olive contra sumei de 16.000 lei.
Cu ocazia perchezitiilor domiciliare efectuate astazi, la locuintele celor patru tineri, cu varste cuprinse intre 18 ani si 28 de ani, a mai fost descoperita cantitatea de 30 grame substanta vegetala de culoare verde-olive, suma de 11.600 lei, 895 euro, precum si 17.400 materiale pirotehnice interzise la detinere.
In urma testelor specifice efectuate asupra substanei vegetale s-a constatat ca aceasta este canabis.
La activitatea de prindere in flagrant, lucratorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Iasi si poliţiştii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Iasi au fost sprijiniti de lucratori din cadrul B.C.C.O. Iasi si compartimentul S.A.S. din cadrul I.P.J. Iasi.
Autorii faptei au fost retinuti pentru 24 de ore, pentru savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc si introducerea in tara de droguri de risc, fapta prevazuta de art. 2 si art. 3 din Legea 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri.
Sumele de bani, substantele vegetale, petardele, precum si autoturismul folosit in activitatea infractionala, au fost indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor.

Sursa: I.T.P.F. Iaşi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Alegeri in PNL: Deputatul pășcănean Sorin Năcuță candidează pentru funcția de vicepreședinte

C.P. Sâmbătă 25 septembrie va avea loc la Romexpo București, Congresul Național pentru alegerea președintelui Partidului Național...

Legislativul pășcănean, ședință cu o serie de rectificări bugetare

Legislativul pășcănean se intruneste in sedinta ordinara, miercuri, 29 septembrie, incepand cu ora 10.00. Pe ordinea de...

Sedinta de Consiliu Local la Targu Frumos, pe 27 septembrie

Legislativul local din orasul Targu Frumos se intruneste luni, 27 septembrie, in sedinta ordinara. Intalnirea va avea...

Elevii de la Liceul Tehnologic din Hârlău, informați de polițiști despre pericolele din anturaj

La data de 23 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au desfăşurat o activitate educativ-preventivă,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI