9.9 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023

Reţea clandestină de curent electric, la Hârlău. Distribuitorul vrea bani şi pentru hoţul de electricitate care a murit

Delgaz Grid SA încearcă să recupereze costul curentului electric consumat ilegal de trei ieşeni. Unul dintre ei a murit în timpul procesului, iar judecătorii au decis ca ceilalţi să plătească şi pentru el.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău i-au trimis în judecată pe Mariana Dutcovici, Vasile Dutcovici şi Florin Raţă sub acuzaţia de furt. Primii doi se branşaseră ilegal la reţeaua Delgaz Grid. La reţeaua lor clandestină se cuplase şi Raţă. În cauză a fost stabilit un prejudiciu de 3.214 lei, reprezentând contravaloarea energiei electrice sustrase şi neachitate de cei trei. Procesul abia începuse de un an de zile, când Raţă a decedat. El a fost scos din cauză, dar procesul a continuat, doar cu ceilalţi doi inculpaţi.

Mariana şi Vasile Dutcovici nu se aflau la prima încălcare a legii penale, dar timpul trecut dusese la reabilitarea de drept. Prin urmare, ei nu au fost consideraţi recidivişti. „Inculpaţii sunt cunoscuţi ca persoane care îşi câştigă existenţa prin muncă şi prezintă perspective de reintegrare socială, putând avea o evoluţie comportamentală pozitivă. Introducerea acestora în mediul penitenciar ar fi de natură să le compromită şansele lor de reinserţie socială, fiind de preferat ca aceştia să suporte rigorile pedepsei în sânul familiei, pentru a putea fi ajutaţi să se îndrepte şi pentru a se putea implica în activităţi profesionale”, au apreciat judecătorii.

Aceştia au optat pentru aplicarea unei pedepse de câte un an de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Cei doi vor trebui să acopere şi întregul prejudiciu produs Delgaz. Sentinţa nu este încă definitivă, fiind supusă controlului de legalitate al Curţii de Apel.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow