23.3 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 1, 2022
Array

Restructurare in agricultura: Proiect de lege privind schimbarea conceptului de cooperativa

- Advertisement -

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a anuntat, marti, ca saptamana viitoare Parlamentul va fi sesizat cu un proiect de lege care vizeaza un gen de restructurare in agricultura prin schimbarea conceptului de cooperativa.

„Saptamana viitoare vom veni, probabil, la Parlament cu un alt proiect de lege foarte important care vizeaza un gen de restructurare in agricultura si anume legea privind schimbarea conceptului de cooperative in tara noastra. Proiectul creeaza si o serie de facilitati fiscale, astfel incat cei care lucreaza individual, cei care au greutati in a-si incepe productia, a-si consolida sau a-si recolta chiar productia obtinuta sa poata sa comercializeze in comun, dar cu schimbarea conceptului pe care il aveam pana acum de foarte multi ani, as spune chiar zeci de ani, si anume, ca raman proprietari”, a afirmat marti, la Senat, Daniel Constantin, copresedinte ALDE.

Amintind ca proprietatea este garantata de Constitutie, Constantin a precizat ca ALDE este un sustinator a ceea ce inseamna proprietatea individului.

„In egala masura cred ca trebuie sa transpunem lucrul acesta in proiectul de lege in sensul ca cei care aleg sa intre in cooperative raman proprietari pe bunuri si in egala masura pe produsele pe care le obtin, singura obligativitate fiind aceea de a comercializa un procent minim de 50% in comun”, a mai spus Constantin.

El a explicat ca sunt vizati cateva sute de mii de fermieri — persoane fizice, care lucreaza individual si care au greutati in a-si infiinta cultura in fiecare an.

continuarea pe bzi.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow