More

  Restrictii severe de furnizare a apei la Pascani, daca nu ploua. Peste jumatate din apa pompata se pierde in pamant

  Array

   

   

  Vesti proaste pentru pascaneni, din cauza caniculei. Daca in urmatoarele zile nu va ploua, operatorul judetean de apa si canalizare va furniza apa la Pascani, doar cateva ore pe zi , cel mult opt ore din 24.  Restrictiile ar urma sa fie impuse de saptamana viitoare, pentru ca sursele de apa au scazut foarte mult. Anuntul a fost facut de negociatorul ApaVital, Gheorghe Vlasie in cadrul unei emisiuni televizate.

  Restrictii  de furnizare vor fi in tot judetul, dar nu atat de severe. La Pascani peste jumatate din apa pompata pe conducete se scurge in pamant, pana la intrarea in blocuri,  din cauza retelelor sparte. Din acest motiv investitiile din fondurile europene pentru reabilitarea retelelor din oras sunt prioritare, spune reprezentantul ApaVital.

  Mai mult, tot din cauza secetei consumul de apa a crescut foarte mult mai ales in zonele rurale si cartierele de case. In lipsa apei din fantani gospodarii folosesc pentru udat apa de la robinet. Tot din acest motiv nici rezervele de apa nu pot fi completate in timp util.

  Pentru a rezolva aceasta problema ApaVital cauta solutii tehnice de interconectare a celor doua retele, cea a Pascaniului cu reteaua de captare pentru alimentarea Iasului. In acest fel nu ar mai fi probleme cu asigurarea debitului constant de apa, sustin reprezentantii operatorului. Deocamdata nu se stie cand vor incepe aceste lucrari si cat va dura pana cand cele doua retele vor fi interconectate.

  Mentionam ca cel mai probabil de la jumatatea anului viitor vor incepe lucrarile de reabilitare si extindere a retelelor de apa si canlizare din Pascani si suburbii. Finantarea estimata la 13 milioane de euro este asigurata din fonduri europene.

   

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primarul Pascaniului nu mai are timp de Facebook. Trimiteti mesajele pe pagina Primariei, cu numele si adresele reale.

  Mesaj important pentru pascanenii care obisnuiesc sa foloseasca retelele de socializare pentru a semnala diverse probleme, autoritatilor locale. Daca aveti mesaje sau intrebari pentru...

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI