elefant.ro
More

  Restrictii la Primaria Pascani: Fara Facebook si stiri, in timpul serviciului

  Conducerea Primariei Pascani a luat o serie de masuri pentru eficientizarea activitatii functionarilor publici dar si pentru securizarea bazelor de date. De cateva zile it-istii institutiei au restrictionat accesul la retelel de socializare si cele de tip instant-messaging, Yahoo si Gmail precum si site-urile de tip torent si cele cu filme online si site-urile de stiri de pe calculatoarele insitutiei.   Restrictiile sunt impuse doar pentru calculatoarele aflate in reteaua interna a institutiei nu si pentru dispozitivele care folosesc retelele WI – FI si cele de telefonie mobila. De asemenea pc-urie au fost protejate cu programe antivirus iar accesul la medii de stocare externe a fost limitat.

  Reprezentantii institutiei sustin ca masurile au fost luate in baza unor recomandari ale Curtii de Conturi in urma unui audit de performanta si eficienta, realizat in luna decembrie a anului trecut si nu pentru a cenzura accesul la site-urile de stiri din Pascani.

  „PRIMĂRIA ȘI PRIMARUL MUNICIPIULUI PAȘCANI NU CENZUREAZĂ SITE-URILE DE ȘTIRI SAU RADIO-urile. La data de 14.12.2018, în urma unei misiuni de audit efectuat de către Curtea de Conturi, misiunea denumindu-se ”Auditul performanței prin eficiența și eficacitatea utilizării programelor informatice de către unitățile administrative-teritoriale”, ni s-au transmis o serie de recomandări:
  „Conducerea executivă a UATM Pașcani va analiza, în mod formalizat, aspectele prezentate în raportul de audit și va dispune măsurile adecvate pentru:
  -Evaluarea, de către personal cu expertiză în domeniul tehnologiei informației, a tuturor elementelor componenete gestiunii resurselor informatice de la nivelul UAT inclusiv a celor existente la entitățile din subordinea acesteia, în scopul stabilirii gradului de conformitate și sustenabilitate a necesităților reale a cerințelor activității de asigurare a eficienței, a eficacității, a confidențialității, a integrității și a disponibilității datelor și informației de către resursele materiale și financiare (clădiri, spații, echipamente, tehnologii, disponibilități bănești) și cele umane (personal angajat sau atras caracterizat de structura sa de vârstă, pregătire, specializare, aptitudini, etc), coroborat cu prezentarea la sfârșitul acestor acțiuni de inventariere/evaluare de către grupul/comitetul desemnat în acest scop factorilor de decizie din cadrul unității. (…)
  -Evidența clară a inventarului de echipamente și aplicații IT de la nivelul UATM Pașcani și de la entitățile din subordinea acesteia inclusiv a celor care fac obiectul unor contracte de închiriere sau prestări servicii specifice IT cu indicarea pentru fiecare element în parte a măsurii în care acesta răspunde cerințelor activității curente privind eficacitatea, eficiența, confidențialitatea/securitatea, integritatea, disponibilitatea, conformitatea și fiabilitatea informațiilor pentru realizarea obiectivelor unității.(…)”
  In acest sens, stațiile de lucru din cadrul Primăriei Municipiului Pașcani sunt protejate cu ajutorul programelor antivirus Kaspersky Endpoint Security, nivelul utilizator, administrarea fiind efectuată de către persoana din cadrul Compartimentului IT ce a setat nivelul la ”mediu”, considerând că astfel sistemele au o protecție corespunzătoare.
  Compartimentul IT a aplicat o serie de restricții privind accesul la medii de stocare externe și CD/DVD precum și la internet, astfel: restricționarea accesului la rețele sociale și la cele de tip instant-messaging, restricționarea la adresele de email yahoo și Gmail, restricționarea site-urilor de torrente și filme online.” Se arata intr-un comunicat de presa postat pe pagina de Facebook a insitutiei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cum administrează societatea consilierului Pintilie, asociaţiile de proprietari. Doar „servicii de contabilitate”, nu şi de reparaţii şi întreţinere. Profituri de zeci de mii de...

  Proiectul consilierilor din opoziţie privind finanţarea de la bugetul local a asociaţiilor de proprietari în vederea salubrizării şi reparării subsolurilor blocurilor, respins din motive...

  Pascaniul, mai frumos! Gazon pe strada Moldovei, mobilier urban nou

  Continua actiunea de infrumusetare a municipiului Pascani. Dupa ce in luna aprilie a.c. a fost montat gazonul in zona centrala a orasului, de la...

  Din nou peste 400 de cazuri noi de COVID! Numărul îmbolnăvirilor de coronavirus a depășit 28.000 în România

  Până astăzi, 3 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.166 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv,...

  Opinii