16.3 C
Paşcani
miercuri, mai 31, 2023
Array

Restituirea taxelor auto: A apărut modelul cererii, dar încă nu se poate face nimic fără procedura de returnare

Deși Guvernul a stabilit recent că românii vor putea, în sfârșit, să-și recupereze fostele taxe auto, inclusiv timbrul de mediu, cererile nu pot fi depuse încă deoarece autoritățile mai au câte ceva de stabilit. Modelul cererii de restituire a apărut chiar astăzi în Monitorul Oficial, dar până în octombrie mai trebuie stabilită și procedura efectivă de returnare a sumelor datorate proprietarilor de mașini.

Posibilitatea de a cere înapoi banii achitați statului pentru taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule este prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 52/2017. Documentul a intrat deja în vigoare pe 7 august 2017, dar încă nu poate fi pus efectiv în aplicare.

Concret, înainte ca proprietarii de mașini să poată depune cereri de restituire a fostelor taxe auto, autoritățile mai au câte ceva de făcut. Primul lucru a fost ca Ministerul Mediului și Ministerul Finanțelor să aprobe modelul de cerere de care să se folosească românii pentru a solicita returnarea banilor. Acest lucru s-a făcut prin Ordinul comun nr. 1.144/1.672/2017, care a apărut astăzi în Monitorul Oficial.

CONTINUARE PE AVOCATNET.RO

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow