27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022
Array

Restanțele la căldură, executare directă după 60 de zile

Restanțele la căldură, executare directă după 60 de zile

Atenţie mare dacă aveţi restante la încălzire. Regia de termoficare poate trece direct la executarea datornicilor, fără să mai apeleze la instanţele de judecată, imediat după trecerea celor 30 de zile de la dată emiterii facturii. Mai exact, facturile sunt cu titlu executoriu în urma unor recente modificări a Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice intrate în vigoare de luna trecută. Noile prevederi vor fi aplicate doar facturilor care urmează să fie emise, nu şi pentru datoriile din urmă, explică directorul RAGCL Paşcani, Gelu Nedelcu.

Legea 225 din 17 noiembrie 2016 aduce modificări şi în modul de organizare a serviciilor publice. Activitatea regiilor de temoficare nu va mai fi supervizată de ANRSC iar serviciile de termoficare pot fi operate prin intermediul asociaţiilor regionale după modelul serviciilor de apă şi canalizare, dacă este cazul. La Paşcani ar intra sub incidenţa acestor prevederi serviciile de transport dacă Municipiul şi celelalte administrații din judeţ îşi doresc adminsitrarea lor în comun.

Tot de la începutul anului viitor intră în vigoare o serie de prevederi legale privind modul de contorizare şi facturare a căldurii. Teoretic regia nu ar mai trebui să factureze decât pe baza repartitorilor sau contorilor de încălzire. În practică se va păstra vechea metodă de facturare pe motiv că nu sunt sancţiuni care să îi oblige pe locatari să îşi monteze astfel de aparate de măsură.

Menţionăm că în momentul de faţă regia de termoficare din Paşcani are de încasat peste 5 milioane de lei restanțe, 98% din ele de la populaţie. Măsurile intrate în vigoare de curând vor mari gradul de încasare al facturilor la căldură, dar şi numărul de executari silite.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow