22.2 C
Paşcani
vineri, mai 27, 2022
Array

Republica Paşcani: Secretar judecat pentru corupţie, protejat de primar

Secretarul Primăriei Mircea Zuzan, rezista! El nu a fost nici până acum suspendat din funcţie deşi a fost trimis în judecata de procurorii DNA pentru acte de corupţie, la sfârşitul lunii trecute.
Zuzan este protejat chiar de edilul municipiului, inculpat în acelaşi dosar. Mai exact, primarul Dumitru Pantazi a tras de timp cât a putut iar acum refuza să semneze dispoziţia de suspendare. Până acum a motivat că nu are nici o adresă de la DNA însă după ce a primit-o motivează  că nu poate să îl suspende pentru că nu are un înlocuitor. Dispoziţiile au ajuns la mapa însoţite de referatele serviciilor de specialitate şi aşteaptă să fie semnate.

Conform legii, secretarul Primăriei Paşcani trebuia suspendat de drept odată cu trimiterea sa în judecată. Pe toată perioada procesului el nu îşi mai poate exercita atribuţiile de serviciu şi trebuie înlocuit din funcţie la dispoziţia primarului. În locul său ar urma să vină unul dintre juriştii Primăriei Paşcani,  sau dacă nu,  postul poate fi scos la concurs pe perioadă determinată.

Fostul secretar va fi judecat pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, participaţie improprie la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave și instigare la fals intelectual. Mai exact, el l-ar fi minţit pe fostul primar Neculai Răţoi şi nu a trimis actele către Finanţele Locale pentru repunerea în plata a datoriei societăţii Agrocomplex.
În funcţie de hotărârea judecătorilor Mircea Zuzan poate reveni în funcţie dacă va fi găsit nevinovat sau va fi demis în urma unei hotărâri definitivă de condamnare. Conform unor surse în această perioadă el ar urma să ocupe funcţia de director administrativ al Primăriei Paşcani.

Menţionăm că odată cu el ar urma să fie suspendaţi alţi 3 funcţionari din Primăria Paşcani, inculpati în acelaşi dosar.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Alertă falsă cu bombă în gara Pașcani

Alertă privind o posibilă bombă în gara municipiului Pașcani,...

Idei de afaceri numai bune dacă te-ai mutat la țară (P)

Chiar dacă ai propriul job și nu ești interesat...

Transportul public local, program special de 1 Iunie

Operatorul pascanean de transport public local isi modifica programul...

FOTO/VIDEO Accident rutier cu mai multe victime, în Conțești

Accident rutier grav in localitatea Contesti, vineri, 27 mai,...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow