2.4 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Republica Paşcani – rebransari ilegale la apă. Plângeri penale, costuri uriaşe pentru locatari

Locatarii de la blocul Moldova, scările C şi D, din Paşcani au din nou apă în apartamente. Nu pentru că ar fi încheiat contractul de furnizare sau şi-ar fi achitat consumul acumulat timp de un an de zile, ci în urma unei noi acţiuni ilegale.

Mai exact unul dintre protestatarii anti Apa Vital a umblat la instalaţiile de furnizare a apei şi a deschis robinetele. Planul a fost pus la cale de la primele ore ale dimineţii cel mai probabil în complicitate cu cei de la RAGCL. Echipele de instalatori au fost chemate pe motiv că ar fi o avarie la ţevile de apă caldă. Odată ce a fost deschisă uşa la staţia de pompare protestatarii au intrat în încăpere şi i-au împiedicat pe muncitori să pună, din nou, lacătul, sub privirile poliţiştilor.
La scurt timp după plecarea jurnaliştilor şi a oamenilor legii, militantii anti -Apa Vital au dat drumul la apă fără să se gândească la consecinţe. Operatorul ieşean a precizat că va depune o plângere penală pentru găsirea şi tragerea la răspundere a vinovatului. Mai grav este că locatarii din blocul respectiv vor plăti apa în sistem pauşal său şi mai rău în condiţiile de consum clandestin. Asta însemna că până la urma costurile imputate vor fi uriaşe, până de nouă ori mai mult, susţin reprezentanţii Apa Vital.
Menţionăm că toate blocurile din Paşcani care au fost debransate de Apă Vital au fost rebransate, în mod ilegal de persoane necunoscute, cu exceptia celor unde au fost incheiate contracte  de furnizare. Campania de închidere a robinetelor a fost reluată acum câteva zile pentru recuperarea datoriilor acumulate în vara anului trecut şi până acum. La cele 300 de scări de bloc unde nu sunt încheiate contracte de furnizare sunt de încasat peste 2.5 milioane de lei, susţin reprezentanţii societăţii.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow