Array

Republica Paşcani. Nimeni nu îndrăzneşte să îl demită pe secretarul Mircea Zuzan, trimis în judecatata pentru corupţie

Situaţie fără precedent la Primăria Paşcani. Secretarul instituţiei, Mircea Zuzan şi alţi funcţionari care au fost trimişi în judecată pentru acte de corupţie sunt încă în funcţie. Asta deoarece nimeni nu îndrăzneşte să îi suspende sau măcar să demareze demersurile pentru aplicarea legii. Prefectura Iaşi spune că primarul are competenta de a-l suspenda pe secretar după ce constata că cei în cauză au fost trimişi în judecată. De altfel conform Legii statutului funcţionarilor publici, raportul de serviciu se suspendă atunci când s-a dispus trimiterea în judecată…”. În acest caz condiţia a fost îndeplinită atunci când procurorul de caz a înaintat judecătorilor rechizitoriul.

Primăriei Paşcani are o altă opinie. Secretarul şi funcţionarii acuzaţi de acte de corupţie pot fi suspendaţi doar după ce dosarul trece de camera preliminară adică la primul termen de judecată, cel mai probabil după a doua jumătate a lunii august. Răspunsul a fost formulat chiar de Mircea Zuzan prin vocea purtătorului de cuvânt.

Menţionăm că pe 25 iunie procurorii DNA au finalizat rechizitoriul şi au trimis în judecată 32 de persoane în dosarul Agrocomplex. Alături de fostul primar, Neculai Răţoi şi foştii consilieri locali din mandatul 2004-2008 este şi secretarul Mircea Zuzan care va fi judecat pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, participaţie improprie la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave și instigare la fals intelectual. Mai exact el l-ar fi minţit pe fostul primar Neculai Răţoi şi nu a trimis actele către Finanţele Locale pentru repunerea în plata a datoriei societăţii Agrocomplex.
Menţionăm aceeaşi soartă o au şi ceilalţi funcţionari din Primăria Paşcani, trimişi în judecată de DNA. Printre ei se afla, Dumitru Damian, funcţionar în cadrul aceleiaşi instituţii, Silvia Postolachi, şi Vasile Prisecaru, de la Patrimoniu respectiv Serviciul Agricol precum şi Monica Oneata şi contabila Daniela Marcovschi.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...